Отклањање грешака цуцарацха

Децембар 2018

Видео: Govor predsednika Milosevica 02 oktobra 2000-te (iz jednog dela) (Децембар 2018).

Anonim

Cucaracha - тоа е прифатлива и ефективна инсектицид против бубачки. Достапен е во форма на прав, кој мора да се разреди со вода пред употреба. Кукарачу најдобро е да се чува на темно место на тешка температура на собна температура. Лекот е многу токсичен, така што кога работите со него, мора да ги почитувате сите правила што ја пропишуваат инструкцијата.

Состав

Две состојки се вклучени во составот на лекот. Ова е киперметрин и малатион.

циперметрин - токсична супстанција која предизвикува парализа на инсекти централниот нервен систем. Малатион, исто така, е ефикасен отров, блокирајќи ги нервните импулси и кршењето на нервниот синџир во багрените. Преку употреба на овие две супстанци, синергетски ефект се постигнува и bedbugs уништување случува поефикасно.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Упатство за употреба

Cucaracha во разредена форма за погодност може да се става во специјален спреј. Користењето на прскалки е многу полесно да се спроведе третманот.Раката со балон треба да се чува на растојание од 20 сантиметри. Потребни се потенцијални живеалишта за кревети. Најчесто овие инсекти се сместат во тапациран мебел, во пукнатини, под позадина и первази, во вентилационата решетка. Кога првиот третман трае околу две недели, неопходно е повторно да се мамка, дури и ако инсектите не се гледаат за целиот период.

Како да се разреди

Правот мора да се разреди со вода пред употреба. За да го направите ова, подгответе посебен контејнер и лажица за да го измешате производот. По завршувањето на постапката, сите јадења треба да се уништат. Водата треба да биде на собна температура. Разредете го лекот во следната пропорција: по литар вода што се користи 2. 5 грама Cucarachi. Откако ќе се поврзат двете компоненти, мора внимателно да ги мешате заедно.

Факт! Cucaracha се користи со брзина од 50 ml. по квадратен метар. Но, кога се обработуваат дрво и иверица, потрошувачката на производот се зголемува, што треба да се земе предвид при пресметувањето и подготвувањето на решението.

Мерки на претпазливост

Подготовка на cucaracha - е многу токсичен, затоа треба да се преземат мерки на претпазливост кога се работи со него.

За време на траењето на постапката, сите прозорци треба да бидат отворени, и ниеден странец не треба да биде во просторијата. Неопходно е да се извадат сите лични работи, храна и облека од станот, така што тие немаат отров. Многу е важно да го заштитите лицето, рацете и кожата од добивање на лекот, треба да користите специјална облека и, ако е можно, респиратор. Ако немате, можете да го замените со маска.

Важно! Ако, по контакт со лекот, секое домаќинство има знаци на анксиозност, како што се вртоглавица, гадење или мигрена, неопходно е да се консултирате со лекар.

Предности и недостатоци

Превземања …

Длабини:

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! За да се ослободиме од крлежите, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

  • Ниска цена;
  • Не е лоша изведба во борбата против бедрата.

Недостатоци на лекот:

  • Висок степен на токсичност;
  • Неопходно е разредување во точна доза;
  • Потребна е повторна обработка на собата.