Мноштво буба - како да се отараси стенице у кући

Фебруар 2019

Видео: Your Salad Is Trying To Kill You (Фебруар 2019).

Anonim

Бубачките се паразити за инсекти кои долго време живееја во земјата. Човештвото има долго време се прави своето најдобро да се ослободи од нив, но пред да започнете со методи на борба, потребно е да истражувам во темата на "сорта" на таквите штетници да се знае како да се справи со нив.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Повеќе тука …

Сите видови на слика и име на креветот

Солците припаѓаат на голем дел од полу-заглавени инсекти. Во светот постојат повеќе од 30 000 видови на овие лица. Не сите од нив се штетници и паразити, постојат безопасни видови и такви кои им помагаат на некој да јаде други инсекти.

Со живеалиште и исхрана можат да се поделат во следниве видови:

- штетници на земјоделски растенија;

- инсекти кои живеат во вода;

- безопасен за луѓето;

- домашни паразити на крвта.

на штетници кај земјоделските растенија вклучуваат видови на грешки кои се хранат со растенија сок од пирсањето на стеблото и inflorescence, жито, плодови.

зелка бубачка - на паразитот инсект што е во можност да се намали на жетвата, а во отсуство на таа борба, множете колонијата и да ги уништи сите култури на зелка, маслодајна репка, шеќерна репка и други растенија.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! За да се ослободиме од крлежите, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Повеќе тука …

Бубачки-желка, вид што го доби своето име поради школка, сака зимски и тешки култури. Опасно е не само за возрасни, туку и за своите ларви. Тие, како возрасни, се хранат со жито и имаат затворен циклус на репродукција.

Запознаен со сите сорти од детството - заштитник на бубачки, популарно име - бубачка смукалка, љубител на малини. Ако биде одведен, тој ќе го отруе својот лут мирис со бобинки.

На видовите кои живеат во водата спаѓаат такви видови: водомери, ракови, веслачи, џиновска белостомија. За луѓето, тие се безбедни. Сите овие се безопасни видови за луѓето.

Не сите овие инсекти се паразити и штетници. Исто така постојат и оние кои не создаваат опасност или штета за луѓето. Овие сорти вклучуваат - линија бубачка (Graphosoma lineatum), друго име - италијански, надворешно слично во бојата на Колорадовата буба. Тоа се храни на чадор растенија.

Друг вид на бубачка - pyrrhocoridae Созерцание (Pyrrhocoris apterus), храна користи семиња и остатоци од безрбетници.

Фото типови на кревети во стан

Инсектите со крвопролевање се многу опасни не само за луѓето туку и за животните. Паразитизира во куќи и апартмани до едно лице. Во текот на денот тие кријат, напаѓаат ноќе, кога нивните жртви се најмалку заштитени. Нивните грини предизвикуваат не само алергии, туку можат да пренесуваат инфекции. Многу е тешко да се ослободите од багреми дома.

Видови bedbugs слика

Луѓето постојат три видови на почеток bedbugs ( кревет, постелнина, мебел ), но всушност тоа е една и иста штетници, за неговото живеалиште е многу флексибилен.

Различни клопчиња - причините за изгледот и репродукцијата во станот

Различни домашни клопчиња, еден, но кај луѓето веруваат дека има - кревет, мебел, постелнина. Тоа е еден ист вид на паразит. Таквите народни имиња им беа дадени во живеалиштето на бубачката.

Појава на излогот на сликата во зголемена големина

Изглед личи на крлежи. Тие имаат мало, кафеаво, транспарентно тело, должината на гладната состојба е 3 мм, во целост - 8 мм.

Кои се причините за појава на домашни бедра во станот и од каде можат да се земат:

  • може да дојде од соседите преку отворот за вентилација.
  • Ако во најмалку еден стан во куќата тие се завршени, можеме да претпоставиме дека целата куќа е заразена
  • животните можат да се донесат во станот;
  • Вие или еден од гостите, можете да го доведете со вас од некое јавно место
  • од работа, библиотека, дом, итн .;
  • купување заедно со мебел, не само стар, туку и нов;
  • може да се појави дури и во совршено чист стан.

Појавата на една индивидуа во вашиот стан подразбира појава на цела колонија. Еден од најопасните паразити за една личност е креветот.

Нивната репродукција се случува брзо. Независно да се бориш со бељи во домовите многу тешко.

Начини за борба против грешки дома

Постојат три начини за борба против грешки дома: механички, физички, хемиски.

Најефективен начин е хемијата.

За да се ослободите од багреми дома, прво треба да ја пронајдете својата бубачка во станот. Живеалишта за стан, куќа, постелнина - тоа се тесни, темни, топли места - во мебел, софа, зад кабинет, во прозорски рамки, плинтуси, спални места на животни,итн.; паразитот во креветот се крие во рабовите, тие можат да живеат и да се репродуцираат дури и во чист кревет. За да најдете грешки во креветот, треба да поминете низ сите лен, дури и чисти во плакарот.

Откако ќе ја пронајдете бубачката, одберете хемикалија и продолжете со борбата. Најдобриот ефект се постигнува ако ги комбинирате трите методи во исто време.

Како да се ослободите од бедра во куќите народни лекови

Народни методи за отстранување на домашни грешки вклучуваат: употреба на пелинско пиво и танзи. Тие се плашат, но не отров, па се поставува прашањето: од каде да остават штетниците? Во соседната соба, или во друг стан?

Користете груби хемиски - керозин, нафталин, терпентински раствори, салицилна киселина, метилиран дух, керозин, авијациска течност и оцет. Со овие средства, тие ги обработуваат живеалиштата, нивната можна пенетрација и ги ставаат во контејнерите околу станот.

Сите хемиски, домашни лекови се многу токсични! Кога ги користите, децата и животните мора да бидат заштитени, сигурна заштита за рацете (додека јадат ракавици) и треба да се употребува респирација.

Народен термален начин да се ослободи од бедра-да извади мебел за мраз или да се изпарчи со врела вода и пареа.

За да се ослободите од креветот, паразити во домот, се препорачува да се вари киселото, внимателно да се исушат на рабовите со железо.

Вообичаени грешки во борбата против крвавењето е неефективна хемикалија или не ја најдовте целата колонија. Тие брзо се навикнуваат на хемијата, па вреди да се користи заедно со народните методи.

Слики на креветот грешки

Докажано лек за тафтабити - современи методи на борба против

Се поврзува …

Иако голем број на народни практики имаат, да бидат свесни дека тие се ефикасни само во случај на мала количина на штетници во вашиот стан или за профилакса.На пример, распаѓање на билки во вентилационата оска, на прозорецот, каде што можат да влезат во куќата, откако ќе ги третираат со оцет.

Можете да се ослободите сигурно и брзо од куќа, кревети, може да користите само современи методи на борба. Тие имаат застрашувачко име - инсектициди или нарекуваат услуга за дезинфекција.