Симптоми клопа домашнего у стану

Фебруар 2019

Видео: ЧТО БУДЕТ, ЕСЛИ ГРЫЗТЬ НОГТИ! (Фебруар 2019).

Anonim

Претпоставувам дека живи инсекти, не е толку тешко во станот. Сите живи суштества, вклучувајќи паразити, не можат, освен да остават траги од нивната витална активност. Симптоми појавата на bedbugs во станот е многу карактеристична и може да помогне во откривање на живеалиште на овие инсекти. Ако ги забележите навреме, можете многу повеќе да се ослободите од креветите и да се вратите во тивок живот.

Гризе грешки: Најсигурниот знак на

На само производ bedbugs снабдување - човечка крв. Со цел да го добие во доволни количини и во исто време да се заштитат себеси, бубачки сака да ловат во мракот.

Се индексира на кожа изложена на пункции на кожата со своите остри усните, впуштајќи се во крвните садови од која смрди на потребната количина на крв. Во исто време, посебен канал во пробосцис овозможува на бубачки да се издвои посебна супстанца која ја прави кожата нечувствителни на време, блокирање на нервни завршетоци. Луѓето често не се будат од каснувања и не ги чувствуваат.

Редовен изглед на траги од угризување на телото е еден од знаците на бедрата во станот.

По конзумирање на првиот дел од крвта, бубачката се движи малку подалеку и го прави следниот залак. Фотографијата покажува дека траги од неколку бубачка каснувања личи на оригиналната песна:

Оценка:

"Мислевме дека алергични деца, тоа не е јасно што.Премногу од овие црвени точки беа. Изгледаше како сипаници. Почнаа да гледаат на храна, гледаат во растенија. Но, бев засрамена што многу точки се јасно распоредени по должината на линиите. Како некој посетува под кожата. Значи, педијатарот веднаш ни кажа и рече дека тоа е бубачки. Тие го претворија софата во детската соба и ме пуштија со амонијак. Никогаш порано не сум видел таков ужас. Овие грешки се преплавија како во мравјалник … "

Ана, Харков

Покрај тоа, bedbug обично не се допре делови од телото со коса. Тој претпочита да се изедначи на кожата, која може да биде брзо и лесно залак преку. Црвена дамка се појави на местото на каснувањето . Симптом залак на креветот грешки - чешање и печење, често -. тешка оток

вообичаено треба да се најде само во утринските часови и луѓето можат да ги преземат за алергиска реакција, сепак, соодветни лекови не дава никаква помош, и црвени дамки област само еден се зголемува.Сенка.

bedbugs залак секого, но често повеќе оризот се жени и деца. Ова се должи на фактот дека вирусот е полесно да се чувствува преку тенки нивната кожа и крвните садови на жените и децата се поблиску до кожата.

Број на каснување зависи само на населението на креветот грешки во станот. имало случаи кога во голема мера се нападнати со паразити на телата на луѓето, имаше 300-400 каснувања на вечер.

тоа е можно да се тврди со целосна одговорност дека каснувања се еден од најкарактеристичните симптоми на креветот грешки во апартмани . Важно е само да ги разликувате од каснувања на други инсекти и алергиски манифестации.

Мирисот на bedbugs во станот

не е невообичаено да се слушне следнава реченица: ". Станот мириса bedbugs" Се чини смешно, но научно е базирано.

Двете возрасни бубачки и ларви имаат посебна жлезда што другите домашни инсекти немаат. Железото лачи посебна тајна што зрачи со карактеристичен мирис на грешки.

Изметот на инсекти, кои се слични на мали црни точки, го имаат истиот мирис. Оние кои го почувствувале тоа, опишуваат мала смрдеа, слична на мирисот на расипан коњак или кисело малини.

Експертите добро знаат од искуството дека таков мирис во станот е знак на голем број на бедра во куќата.

Мирисот на грешки ќе се чувствува најсилно во близина на редовна живеалиште - во областа на креветот, зад ормари, за прозорец прагови, рамки за слики.

Преглед: ..

"Никогаш не сум верувал дека bedbugs навистина може да го промени мирисот мајка сопруга на собата, рече дека во нашиот стан мириса на тафтабити, но мојата сопруга и јас мислев дека тоа е само мирисот на стар мебел Кога пристигнавме со два дена на риболов, ужаснат: странски мирис навистина е, тоа не е изум на челик мебел внимателно разгледани и се најде зад троседот овие паразити! ".

Саша, Курск

Се разбира, мирис - тоа е речиси сигурно знак за присуство на тафтабити, но луѓето не секогаш го чувствува тоа, поради чувството за мирис брзо се навикнува на постојана арома. Најголемата шанса за повторно "шмркање" во вашиот сопствен стан - пристигнување од одмор, од дача.

Ако не постои целосна сигурност дека мирисот навистина одговара на описот, треба да обрнете внимание на други знаци на бубачки во станот.

Следниве грешки во креветот

Понекогаш, првите симптоми на присуство на bedbugs во станот не даде апсолутна гаранција, и сакате да видите крв пијавки, како што велат, "во живо". За да го направите ова, постои начин: ќе мора вечерта се шират на бел лист кревет (на кој темно инсекти се јасно видливи), да го исклучите светлото и се чека на почеток на 2-3 часа на ноќта.

После тоа, светлото мора да се вклучи нагло. Ако куќата има булки, тогаш барем неколку од нив ќе мора да бидат на креветот.

Кога креветот грешки залак лице, тие, за разлика од комарци, не инјектира во крвта на ензим кој помага во згрутчувањето побрзо. Затоа, веднаш по залакувањето од раната, се ослободуваат неколку капки крв. Природно, за време на спиењето лицето се врти на креветот и мала крпа често останува на листовите.

За да ги детектирате, треба да го отстраните ќебето и внимателно да го разгледате листот на дневна светлина. Капки крв на постелнината - еден од најточните знаци на присуство на кревети.

од животот траги од bedbugs

bedbugs одбележи своето присуство во станот, а не само да мириса или залак марки на човечкото тело, но исто така и други симптоми и знаци на

  • Како и сите други живи суштества, што се одржа на дигестивниот процес, кој завршува со објавувањето на остатоци од непреработена храна.
  • Распределба на креветите грешки е течност, темно кафеава боја. Меѓутоа, во воздухот брзо се зацврстуваат и стануваат тешки.
  • Вообичаено, бубачката го дава измет набргу после јадење. Затоа, за да се открие инсекти отпадните производи може да биде насекаде, особено многу од нив ќе биде во близина на креветот, а можеби и за себе - тоа е, исто така, сигурен знак на демнат некаде во близина bedbugs. Изметот на бедрата има карактеристичен мирис на коњак со слаб квалитет.

Со цел да се идентификува популацијата на паразити во станот постои уште една важна карактеристика. По испирањето надвор од јајцето, нимфата на бубачката расте и се заглавува неколку пати. Инсектот ја отфрла горната хитинова обвивка, која со секој пат станува поцврста и потемна.

Ако во станот има голем број лежалки, може да се најдат такви "кожи" скоро насекаде.

Сите знаци на присуство на грешки во станот со висок степен на прецизност ќе го одредат присуството на инсекти. Сепак, нај шокантната и најпрецизна потврда за фактот дека ќе зарази стан со инсекти ќе биде да ги видат паразитите со свои очи.

Кога ќе се појави најмало сомневање, потребно е да се проверат сите можни живеалишта на креветите. Исто така, ова треба да се направи во случај кога бебињата се наоѓаат во соседите. Многу е веројатно дека наскоро тие ќе се населат во соседните апартмани.

Од каде доаѓаат грешки во креветот и како правилно да се справат со нив

Како да одбереш услуга за да ги убиеш бедрата?