Шта људи кажу о бубама у кући?

Фебруар 2019

Видео: Your Reason Why (Фебруар 2019).

Anonim

Појавата на инсекти во домот на еден човек секогаш била поврзана со проблеми и нечистотија. И со булбус повеќето од одлуките на луѓето се поврзани главно со разни болести и проблеми - грешки можат да се населат и во чисти и валкани куќи, но секогаш носат немирен сон и многу непријатни чувства. Незаннитарните услови во средновековна Европа и Русија и недостатокот на ефикасни методи за борба против паразитите со инсекти сами по себе предизвикаа зголемување на популацијата на бедра и нивно преселување во домовите на сиромашните и богатите граѓани. Во исто време зад булдожерите секогаш имаше гласина за гласници на несреќа.

Знаците му припишуваат бубачки на способноста да предизвикаат бури и поплави, да ги уништат семејствата, да предвидат силни болести, па дури и смрт. Најверојатно таквите негативни емоции се поврзуваат со перцепцијата на бубачки воопшто - како исклучително непријатни паразити. На пример, во Германија од 15-ти и 16-тиот век се веруваше дека со доаѓањето на бедрата, семејната среќа го напушта семејството, давајќи им можност на расправии и кавги.

За да ја наведат неостварливата среќа, тие се обиделе да се ослободат од паразити што е можно побрзо. За таа цел, тие рецитираа специјални заговори, извалкани места на акумулација на бедра со врела вода и пареа.

Во Италија и во Франција се верувало дека живеењето во куќните бубачки доведува до соништа и донесува кошмари, особено за децата. Во Русија, грешките беа третирани како постојан растрчан, кој ги придружуваше другите неуспеси и го попречува животот да биде богат и среќен.Тоа е во врска со раширената распространетост на овие инсекти кои се појавија со посебни знаци и ритуали за нивно протерување.

Кои се грешките во куќата?

За жал, бедрата живеат не само во валкани и запуштени, туку и во сосема модерни чисти соби. Луѓето се непријатно изненадени од присуството на овие паразити, и тие често бараат фолк знаци кои би можеле да го објаснат појавувањето на инсекти.

Преглед: ". Ние живееме во сосема нови високи и без инсекти никогаш не видел еден" совршен "ден буден каснат, стана панично пребарување на сите, а под креветот не се најде гнездо на bedbugs билки им се допаѓа .. може, но крвопијци не остави И ние се уште се чинеше погрешни работи отиде во куќата - на сите, а инаугурацијата, неодамна мојот сопруг автомобил го собори … "

Софија, Санкт Петербург

Знаци:.

Ако дома почнаа грешки, тоа значи дека некој ќе ја напушти оваа куќа. Кога ова лице не стане, паразити исто така ќе бидат префрлени.

Знакот може да се толкува на различни начини: смрт на еден од членовите на семејството, развод, или можеби само трансфер на возрасни деца во нивниот дом.

Булки влегоа во куќата до солзи, кавги, пцуејќи.

Такво објаснување е разбирливо од гледна точка на психолозите. Паразити за цицање крв, кои тешко се ослободуваат - ова е голем стрес за една личност.

Често тој станува раздразлив, не спие добро, ова предизвикува проблеми со неговото здравје. Секако, промената во здравствената состојба не може да влијае врз внатрешните семејни односи.

Во куќа во која живеат бубачки, жителите често ќе имаат кошмари.

Народни знаци не се залудни, со акцентирање на вниманието на соништата. Ноќевањата најчесто јадат ноќе, кога луѓето спијат. Често изтегли се разбуди, почнуваш да ја чешлате кожата.Ова ги крши ритамот на спиење и воведува негативна конотација.

На пример, болката од залак во сонот може да се претвори во чудовиште залак, прободе. Ако бубрезите лазат над телото, и во сонот, може да се појават слики од непријатни инсекти. Оттука и кошмарите на кои децата се најмногу изложени.

Грешки се во станот - лош знак. Можеби некој од твојата околина е енергичен вампир.

Овој знак е доста модерен и е поврзан со фасцинацијата на луѓето со магија и езотеризам. Според учењето на фенг шуи, сите проблеми и непријатни појави во куќата (опрема неуспех, протокот на покривот, инсекти изглед) беа земени од луѓе кои живеат во него, енергија, што ги прави слаби и летаргични.

Знаци на брзиот појавата на грешки

Знаци на тафтабити, а не само да се објасни она што нападам инсекти, но исто така може да се предвиди многу нивниот изглед.

Ако горат во печката старата метла може да биде само-исполнување на непријатните настани: природни катастрофи, инвазијата на вошки, лебарки или bedbugs.

Таков знак може да биде потребен само во вилата или во приватниот сектор, бидејќи во становите нема печки.

Интересно е: Грешки најчесто се појавуваат во местата на масовна застојот - болници, затвори, железнички станици, хотели. Сепак, неодамна научниците спроведоа студија за однесувањето на овие инсекти во еден американски затвор.

Се испостави дека постојат луѓе кои едноставно ги игнорираат бедрата и не залакнуваат. Не е поврзан со крвна група или со Rh фактор. Како што се испостави, еден од факторите на избор на жртва на грешки е менталната состојба на самиот човек. Така, луѓето склони кон неврози и хистерија, депресивни, се жалеа почесто од каснувања од избалансирани, мирни поединци.

Експертите веруваат дека лицето со нарушена ментална состојба го менува интензитетот на протокот на крв, што е главната мамка за багрените.

Ајде да се вратиме на знаците:

Булдовите се појавуваат во куќата на блуд.

Вие навистина може да го доведете домот на Клопов од друго место за трошење на ноќта или со нечии нешта. Затоа, знакот укажува на една од варијантите на нивниот изглед.

Во неизвесна ситуација во земјата, во куќите се појавуваат бубачки и лебарки.

Се разбира, многу е тешко да се даде научно оправдување за оваа одлука. Во случај на бубачки, тоа не е потврдено, но бурачите навистина понекогаш буквално исчезнуваат од сите живеалишта, а по некое време се појавуваат во истата маса.

Ако често се карате со блиски роднини, во куќите има бедра.

За сите светски култури, перцепцијата на семејното огниште како нешто свето е карактеристично. Затоа кавгите со блиски роднини се сметаат за лош знак.

Знаци за протерување на бедра од дома

Без оглед на причината за појавата на бедра во куќата, главна задача е да се ослободат од нив. Можете да најдете луѓе знаци кои укажуваат на брзо протерување на инсекти.

Се разбира, не треба целосно да се потпрете на веродостојноста на таквите податоци, бидејќи можете само да ги истерате леќите со помош на специјални алатки.

Тие се чисто информативни по природа и може да се сметаат само како додаток.

Ако неколку ноќи по ред имаат добри шарени соништа, тогаш инсектите наскоро нема да бидат во куќата. Кога бројот на инсекти ќе се намали, тогаш ќе има многу помалку ноќни каснувања. Како резултат на тоа, ако квалитетот на спиењето е подобрен, ова е првиот знак за повлекување на паразитот.

За да ги истераш бедрата, за време на Велигден, треба да ја измиеш нечистотијата од прагот, велејќи: "Сите грешки и лебарки - надвор од куќата".

Ритуалот на балансирање на негативноста, агресијата и гневот е познат подолго време и се користи за уништување на сè лошо во куќата. Бидејќи бедрата се чини дека е само таква темна, лоша сила која го спречува човекот, овој ритуал се користи против нив.

Ако се планира венчавка во куќата или раѓање на дете, грешките нема да живеат во таква куќа.

Бубачки - олицетворение на нечистотија, морална нестабилност, расправии. Кога се очекува радосен настан во домот, сите луѓе се среќни и целокупната психолошка состојба се подобрува. Според знаците, наскоро ќе ги напуштат куќите.

Иако знаците на луѓето даваат многу информации за креветите, и постојат многу заговори за ослободување од паразити, во борбата против нив, треба да преземете сеопфатни и најефикасни мерки.

На пример, не потпирајќи се само на заговори и навестувања, користете моќни и доволно безбедни инсектициди кои можат да помогнат во прогонувањето на грешки и спречување на нивното појавување.

Повеќе за креветите: како се хранат