У којој се појављују ваши са тачке гледишта људи који ће

Новембар 2018

Видео: Разведопрос: Михаил Васильевич Попов о профсоюзном движении (Новембар 2018).

Anonim

Вошките се еден од најнепријатните човечки паразити. Секое цивилизиран човек се бори за себе и за своите најблиски заштитат од овие инсекти, но денес тие се лесно да ги собереш на јавни места, детски градинки, па дури и училишта. Поради овој негативен став на луѓето за вошки, перцепциите на луѓето речиси секогаш ја третираат инфекцијата како лош знак.

Значи, да видиме што вошки доаѓаат во однос на популарните верувања и прифаќа.

Знаци на среќа и несреќа

Зошто се појавува вош? Атрибутите на луѓето го објаснуваат ова со брзо појавување на случаи и проблеми кои ќе треба да се решаваат итно. Патем, да се предвиди колку овие проблеми ќе бидат, можете да со бројот на вошки: колку повеќе од нив, толку е полошо.

Исто така постои и малку поинаква опција: вошките, пронајдени на телото или во долната облека, ги предвидуваат нивните "господар" идни неуспеси. За да ги видите истите вошки во отворен простор на телото или дури и да се соочуваат - до осиромашување на економијата, оштетување на имотот. Со други зборови, доаѓаат финансиски загуби или големи проневера.

Можете да одредите што точно се предвидуваат вошките и нивната локација на главата. Ако повеќето вошки се концентрирани на задниот дел, тоа значи дека не можете да се грижите - сите лоши настани веќе поминаа. Ако вошките сакаат да се соберат околу челото, тоа е лошо - проблемите само чекаат, и ние треба да почнеме да се подготвуваме за нив токму сега.

И тоа е уште еден знак: ако се појават вошки во целото семејство - ова може да биде знак за идна голема неволја. Обично ова се должи на смртта на близок роднина, оган или грабеж. Се разбира, кога се појавуваат вошки, не треба да паничи, но подобро е да се биде внимателен.

Интересно

Некои популарни знаци велат дека можете да одредите од каде доаѓаат несреќите. Ако вошките завршат во една девојка, тогаш таа ќе има проблеми со мажот. За мажите, овој знак дејствува спротивно, и тие треба да се плашат од валканиот трик од дамите.

Постојат популарни знаци за вошки поврзани со деца. Еден од нив тврди дека вошките се засадени кај бебињата пред нивните родители да почувствуваат финансиски тешкотии. Меѓутоа, ако има целосна пропаст, тогаш вошките исчезнуваат како што се појавија.

Неколку преземе во врска со причините за појавата на вошки

На појавата на знаците на вошки често се поврзува со одредени активности на самиот човек. На пример, се верува дека вошките се засадени кај оние кои ги сакале во детството за да го поправат цревото "лепак". Всушност, во црешовиот лепак, се разбира, не постојат супстанции кои на некој начин може да го предизвикаат проблемот.

За да се спречат главоболки, знаците се препорачуваат никогаш да не ја ставите капа на трпезариска маса. Најверојатно, ова се должи на оригиналното почитување на местото на внесување на храна и на недозволивоста на нејзиното "скверна" на странските објекти.

И од каде доаѓаат вошките? Народни знаци на антиката уверувале дека овие инсекти се составен дел на човекот, и тие живеат право во неговото тело. Кога ќе дојде време, а кои доаѓаат секој случај, вошки одат надвор (преку кожата или испакнатини на главата) и се населат во косата.Всушност, вошките едноставно не можат да живеат во и надвор од човечкото тело. Овие инсекти се обични паразити кои се пренесуваат преку контакт од лице кое е веќе заразено со педикулоза.

Лесно можете да најдете знаци (денес се многу чести), кои велат дека вошките се родени од нерви и емоции. Многу луѓе веруваат во ова, со оглед на појавата на вошот како честа болест која произлегува од намален имунитет против позадината на стресот. Всушност, педикулозата нема никаква врска со имунитетот и не е заразна болест. Ако некое лице не е во контакт со друг пациент или заразени нешта, тогаш вошките едноставно не се појавуваат. Тие не се шират низ воздухот, како микроорганизми или бактерии.

Вошки и времето

Како што видовме погоре, одговорот на прашањето "Што се појавува вош" за знаците на различни начини. Она што е интересно е дека не е секогаш поврзано со неволји или несреќи, понекогаш инсектите едноставно ветуваат промена во времето.

Повеќето извори укажуваат дека вошките се доловувачи на дожд и лоши временски услови, но никогаш не е добро време. Еве неколку фолкни белешки за вошки и временски услови:

Вошки почнуваат активно да лазат над главата и шумолат - да истурат дожд.

Ако вошките се ползат на облека и се загрижени - да бидат лоши временски услови и громови.

  • Вошките расфрлани - возење говеда до добитокот (ќе врне дожд).
  • Во белешката
  • Во популарното верување се вели дека вошките им се даваат на лицето за да се бори против сопствената мрзеливост и неподготвеност да сторат нешто. На некој начин, ова е вистина: кога се појавуваат вошки, а потоа се застарени, неопходно е да се реши проблемот на нивната брза елиминација со помош на медицински препарати.

Добри знаци на појава на вошки

Дали има добри знаци ако се насадат вошките?Како што се испоставува, верувањата не секогаш ветуваат црна група во нивниот живот кога ќе се појават.

Долго време се веруваше дека еден човек кој нема вошки нема да биде несреќен, бидејќи дури и инсектите го заобиколат. Некои знаци велеа дека присуството на вошки пророкува со среќа и богатство, иако самиот инсект се сметал за "нечист".

Наоѓањето на вошката од пријател или гостин беше добар знак и вети долго пријателски односи без караници, несогласувања и поделби. Во секојдневниот живот постоеше обичај да ги бараме овие инсекти на своите гости, што се сметаше за голема чест и знак на посебно расположение на сопствениците на куќата.

Додека траеше потрагата по паразитите, беше строго забрането да се јаде.

Исто така во антиката беше во текот на реченицата: "Лош - значи среќа." Луѓето кои не живеат со вошки се сметаат за многу сомнителни. И ако една венчарка трчаше низ телото на починатиот, а тоа го видоа роднините, тогаш праведниот умрел и неговата душа оди директно во рајот. Сепак, многу често постојат референци на вошот како симболи на успешна работа. Се претпоставува дека гостопримливиот сопственик во куќата мора да има вошки како симбол на просперитет. Добри знаци на овие инсекти за крварење најверојатно се поврзани со состојбата на хигиената во минатите векови. Рускиот народ секогаш сакал да се искапат во бања и не го презирал (за разлика од странците), но почесто "миењето" било организирано еднаш неделно. До крајот на денот, немаше хигиена, освен миење и миење на рацете. Во исто време, голем број семејства живееле во селските колиби, чии членови често спиеле буквално "во мир" или во соседните продавници. Во овој случај, сите девојки имале долга коса, мажите имаа чест на бради и кадрици на рамениците.Се разбира, ако барем едно лице (на пример, дете) се појавило вошки, тогаш педикулозата лесно се шири низ целото семејство. Се ослободи од вошките не се брза и честопати соживеа со нив многу години, без да најде нешто срамно во него. Само на почетокот на 20 век хигиената и медицината се развиле толку многу што можеле да ја запрат вкупната инфекција со вошките.

Повеќето од популарните знаци за вошки доаѓаат од древни времиња, па тие го одразуваат мислењето на луѓето од тие години. Тука, на пример, некои повеќе интересни знаци:

Ако убиеш вошки и не ги миеш рацете, тогаш ќе умреш во маки.

Не можете да тресете трошка на подот - ќе добиете вошки.

Не треба да се вбројш вошки пронајдени во друг - тие ќе се фрлат на вас.

Информациите наведени во народните знаци се доста контрадикторни. Можете да го користите и да направите предвидувања за вашата иднина, или можете да го скенирате со него. Во секој случај, вошки се наоѓаат дури и во модерниот развиен свет и можат да бидат заразени на кое било јавно место. Единствено што може да се каже со сигурност: изгледот на педикулозата точно ги ветува финансиските трошоци за лекарска посета или купување на квалитетен шампон или чешел.

Cheers!

  • Интересно видео: што е педикулоза и сите видови митови за вошки