Аеросол реид (раид) једу

Фебруар 2019

Видео: Aerosol 2h relaxing sound terapy sleep [HD Audio] (Фебруар 2019).

Anonim

Еден од најпопуларните средства за bedbugs е ​​да спреј напад, кој се појави на пазарот пред некој друг. Производот е наменет за употреба во домашна средина.

Состојки

состав Рид аеросол вклучува следните состојки:

Избор нашите читатели! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

 • Циперметрин (0, 1%) е ефикасен инсектицид од групата на пиретроиди. Парализира багреми, притискање на нервниот систем. Супстанцата е најефективна во рок од 24 часа. Вкупното време на акција е 15 дена, со секојдневно намалување на ефикасноста.
 • Прелетрин (0, 03%) е пиретроид со сличен механизам на влијание врз процепите за кревети.
 • Имипротрин - го подобрува дејството на другите пиретроиди.

Принцип на работа

Рацијата има вирален ефект врз паразитите. Активната супстанца, која паѓа на телото на булчињата, го уништува нервниот систем. Инфицираната индивидуа, преку контакт со други, го труе целата популација.

Единствената карактеристика на Рид е времетраењето на акцијата - околу 15 дена по третманот, ова е многу долго за аеросоли.

Предности на :

 • Лесна употреба. Раидниот аеросол е многу лесен за употреба и не бара прелиминарна подготовка.
 • Висока ефикасност. Активни супстанции брзо ги уништуваат бедрата.
 • Долгорочно, не се својствени за аеросолни производи, кои го разликуваат Рид од аналози.
 • Безбедност. Ако ги следите сите правила за употреба, производот не претставува опасност за луѓето и за миленичињата.

Недостатоци :

 • Остра, миризлива миризба.
 • Филмот останува на површината, треба да се измие со раствор на сапун и сода, што го неутрализира ефектот на отрови.
 • Како и сите универзални лекови, Рид е помалку ефикасен од подготовките за тесен профил на акција против бедрата. Иако ако бројот на бубачки не е бројен, средствата се сосема соодветни за потребниот резултат.

Подготовка за обработка

 • Собата се чисти со правосмукалка и влажна крпа.
 • Мебел треба да се отстрани од ѕидовите за лесен пристап до неговите задни ѕидови и первази.
 • Теписи, слики и други украси се отстранети од ѕидовите. Забележувајќи ја положбата на јајцата, треба да ги отстраните со правосмукалка, тогаш ова место се третира со лек.
 • Отстранете ги меките делови од софи и кревети. Измијте постелнина на максимална температура, ставете ја перницата суво чиста или замрзнете неколку дена на улица.

Упатство за употреба

Loading …

Безбедноста на аеросолот за луѓето и животните не значи дека едноставните заштитни мерки не треба да се следат.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! За да се ослободиме од крлежите, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Услови за употреба :

 1. 1Кога прскајте, користете гумени ракавици, медицинска маска и бањарка.Ако просторијата за третман е голема и вклучува долг престој на местото на третманот, треба да се користи респиратор за да се избегне алергиска реакција поради мали капки кои влегуваат во респираторниот тракт.
 2. 2 постелнина, садови, детски играчки спакувани во вреќи, така што тие не добиваат штетни материи. Сите овие работи ќе треба да се третираат со топла вода или пареа.
 3. 3DПосвети ја алатката само кога прозорците се отворени.
 4. 4Во просториите, за време на обработката, луѓето и миленичињата не смеат да бидат присутни. Бидете сигурни да го покриете терариумот или аквариум. Во вториот, компресорот мора да се исклучи.
 5. 5 Протресете пред употреба за да овозможите активните супстанции добро да се мешаат. Чувајте во испружена рака на растојание од 30 см од местото на апликација. Не прскајте го производот на едно место повеќе од две секунди, поради тоа може да се формираат дамки. Прскањето е предмет на специфично живеалиште за лежалки, прскањето во воздухот нема смисла.
 6. 6Доколку не оставајте цилиндри со производот на директна сончева светлина, не распрскувајте во близина на отворен пламен и други оперативни грејни апарати.
 7. 7Не да остане во собата ако работата е завршена. Потребно е да се мие и да се измие устата, да се отворат прозорците и да се остави од собата најмалку половина час. Површините мора да се исушат добро. За максимален ефект, Reid не треба да се мијат две недели. Исклучок - контактни површини (шпорет, маси, столици, рачки на вратите). Тие треба да се мијат со сапун решение.
 8. 8 Во случај на контакт со очи, исплакнете ги со вода.