Како се гарантује да донесе стенице из софе

Новембар 2018

Видео: Диверсант. Конец войны. Серия 6 (Новембар 2018).

Anonim

Уништување на багреми со генератор на пареа

Омилено живеалиште за домашни грешки е мек мебел. Често се поставени во фотелји, софи, во кревети итн. Таму е темно, топло, суво и што е најважно - блиску до извор на енергија. Активноста на бубачката се манифестира главно ноќе, за некое лице, присуството на инсекти во место за одмор е природна катастрофа.

Важно! При отстранување на грешки во троседот мора да се третира како постелнина, прекривки за кревет, ртовите и м. П. Тие треба да се мијат на највисоко можно температурата и пеглаат железо.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Како да ги отстраните багремите од каучот

  • Хемиски третман. Најсигурен начин како да се ослободите од грешки во каучот. Тоа значи две опции: да се уништат грешки, можете да одите до станицата на контрола на штетници и да телефонирате на специјалист дома или да купите специјална алатка во продавницата. Ако обработката се врши на свој кревет, што треба да се грижи за мерките на претпазливост - однапред да се повлече од животни собата и апарати за домаќинство, користете лична заштитна опрема (респиратор, ракавици, очила).Избраниот лек од бедрата се нанесува на целата површина на тапациран мебел, обрнувајќи внимание на местата со најголема концентрација на инсекти.

    Уништување на багреми со генератор на пареа
  • Чистење на вакуум. Моќните модели на правосмукалки со торби за прашина за еднократна употреба можат да се отстранат од површината на софата или креветите на возрасни инсекти и нивните ларви. После тоа, торбата мора да се отстрани и да се запали, така што гаранциите ќе бидат уништени.
  • Температурен третман. Каснената буба ја губи својата активност и умира на -18 ° C и моментално умира на + 50 ° C. Ако прозорецот е зима, тогаш софата и креветите може да се изведат неколку часа за замрзнување. Но, попогодно е и ефикасно да се користат генератори на пареа. Ефикасно и можност за изгореници со врела вода, но после тоа мебелот ќе треба да се исуши долг и внимателно.

Совет! Хемиски третираниот софа и креветите за спиење не се препорачуваат за чистење во наредните два дена. Со одржувањето на терминот, потребно е со помош на правосмукалка и влажна крпа натопена во раствор на вода и сода (4: 1), за да се отстранат сите трупови на паразити.

Традиционални методи за чистење на троседот од лежалки

  • Рачно уништување. Можете да ги отстраните грешките со фаќање и уништување на секој од нив со вашите раце, но тоа е непријатно, долго и неефикасно.

    Пелин, танзи и каранфили за да помогнат против булчињата
  • Народни методи. Во минатиот век, бубачките беа преферирани да се борат со емулзија од терпентин и керозин. Сепак, овие флуиди имаат карактеристичен мирис на бензин и затоа можат да го расипат мебелот. Употребата на такви методи ќе остави непријатен мирис во станот за долго време.
  • Билни методи. Тоа е варијација на народниот начин на борба со троседот паразити.Се базира на употребата на растенија кои одбиваат грешки. Тие ги ставаат во софа и под креветот во исушен вид или ги мијат површините со лушпа. Tansy и пелин имаат специфичен мирис кој ги исплаши постелнините, но тоа не е непријатно за некоја личност.

Уништување на bedbugs во душекот

Третман на душек грешки

Во врска со борбата против бубачки во каучот, треба да се обрне внимание на душекот. Обично душекот е помалку загаден од креветот, бидејќи условите за живот на булдовите се полоши, наборите и тешко достапните места во софата се многу поголеми. Меѓутоа, за целосно уништување на булбус важно е да се обработи.

Направете го тоа најдобро со помош на хемиски препарати. Не постојат особини за убивање на бедрата во душекот. Во прилог на лекови, прекрасна алатка може да стане и редовно вриење на вода. Со него, целосно можете да го обработите душекот во бањата.

Друга добра можност за обработка на душекот - јавни алишта и сушилници. Запомнете дека душекот мора да се протега на највисока можна температура. Сува подобро два пати.

Како третманот на софата и креветот од страна на специјализираната служба