Шта температура убија стенице

Децембар 2018

Видео: Лечение гастрита, эрозий и язв в желудке? Как вылечить гастрит, гастродуоденит, язвенную болезнь? (Децембар 2018).

Anonim

Методот на температура - еден од најсигурните начини за справување со грешки кревет. Како што знаете, собната температура е еден од неопходните услови за нормален живот на овие инсекти. Во телото, без паразити терморегулација систем се прилагодува на телото на надворешните услови на животната средина. Затоа, острата промена на температурата негативно влијае на нивната состојба, што доведува до смрт.

На која температура исчезнуваат креветите?

Повеќето од сите паразити се плашат од висока температура. На температура над + 50 ° C Возрасни живеат само неколку минути на температура од + 45 ° C - не повеќе од еден час. јајца од инсекти се помалку подложни на надворешни влијанија, бидејќи на + 50 ° C уште го чувам виталност ден.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

мраз bedbugs се помалку подложни - намалување на температура до -10 ° C лесно да се преживее, паѓа во исчекување. Температура -15 - -17 штетен ефект врз инсекти, но за нивно целосно уништување мора да ги одржуваат овие услови во 3-4 дена. Температури под -20 ° C е фатална за паразити неколку часа за да бубачка од витално значење престана.Јајцата на инсекти се поотпорни на мраз, но ефектот на 20-степен мраз за два дена целосно го уништува положувањето.

Борба против бубачки со високи температури

Нетолеранцијата кон високи температури дава голема предност на лицето во справувањето со нив. Сите методи на термичка експозиција со доволно висока температура (не под +50 ° C) ќе бидат погодни за уништување на инсекти. Во борбата против паразитите, може да се користат следниве методи:

  1. Перфориран пиштол. За уништување на бедра ќе им помогне на конвенционалните термокони, кои се користат, на пример, да се инсталираат тензии тавани. Сето тоа треба да се направи е да се инсталира топови во контаминираната просторија, да се загрее воздухот на + 60 ° C и да се задржи оваа температура за половина час. Недостаток на овој метод е високата цена на пиштолот, па затоа е подобро да ја изнајмите.
  2. 2Стеритер или генератор на пареа. Дури и непосредното дејство на топла пареа е штетно за синантропните паразити. Генераторот на пареа е погоден за самовшмукување и е погоден за обработка на простории од било која големина.
  3. 3Внимавајте со висока температура. Сите оние работи кои треба да се мијат, потребно е да се мијат во машината, поставувајќи го режимот на највисока температура (90 ° C). Недостаток на овој метод е дека некои работи не можат да бидат погодни за перење на таква температура.
  4. 4Iron. Постелното платно, облеката и пешкирите треба темелно да се пеглаат на двете страни со највисока температура на железото.
  5. 5Keepers. Најчесто се употребува за истребување на инсекти во пукнатини на подот и прекршување.
  6. 6Соларна светлина. Ако ги извадите заразените работи (перници, ќебиња, мебел) на сонце и оставете ги таму за максимална жештина во топол летен ден, веројатноста за смрт на сите бубачки ќе се зголеми на речиси 100%.

Совет! Во летната жештина за борба против инсекти можете да го користите вашиот сопствен автомобил. температурата на воздухот во внатрешноста на автомобилот, стои во директна сончева светлина, понекогаш достигнува 60-65 ° C, бидејќи тоа е температурата која е идеална за отстранување на грешки. Предметите што треба да се обработуваат мора да се стават во салонот и да останат таму неколку часа. Овој пат ќе биде доволен за смртта на инсектите.

Уништување грешки преку пареа

генератор на пареа е во состојба да генерира пареа на висока температура (90 ° C), што предизвикува моментална смрт на паразити, а со тоа и влага добиени пар е прилично низок (5%), па се третираат паркет или други предмети кои не толерираат влажност, нема да страдаат. Патем, во борбата против генератор bedbugs разлики пареа и пареа почиста не е од суштинско значење: двата уреди се идеални за уништување на штетници.

Најдобар начин да се уништат јајцата на тафтабити - генератор на пареа. Одржливост на јајцата на грешки кои се отпорни на повеќето инсектициди, брзо пропаѓаат под влијание на изгореници пареа.

Пред да започнете со работа, треба да го поставите уредот до саканата температура. За да се уништат инсектите, доволно е да ја поставите температурата на 70-80 степени. Континуираната изложеност на пареа од оваа температура од 10 секунди ќе ја убие бубачката. обработка на коренот е да се фокуси на инфекција со постепено обработка на сите преостанати површина. Облека, долна облека, меки играчки исто така се предмет на обработка.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! За да се ослободиме од крлежите, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови!Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Важно! Пред употреба, експертите советуваат да се заврши млазницата пареа почиста крпа на притисок е повеќе дифузни, или пареа авион едноставно ќе удар надвор од инсекти.

Во недостаток на генераторот на пареа се заклучи дека ефектите од неколку грешки недостапни омилени места за криење. На млаз пареа нема да биде во можност да се влезе во зглобовите на мебел делови, пукнатини во baseboards и подот, празнините во позадина или на друг повеќе оддалечени местото на живеалиштето. Иако некои модели на уреди се опремени со специјални тесни млазници.

За ефикасно и безбедно користење на disinfestation генератор на пареа е неопходно да се почитуваат безбедносни мерки на претпазливост:

  • Не прскајте парови во близина на жици или места;
  • Не го насочувајте млазот на површини кои можат да се оштетат поради високата температура - пластика, дрвена или лакирана;
  • За да се избегне оштетување не го изложувајте уредот на висока влажност при работа со материјали, мебел или хартија позадина.

Замрзнување паразити

Се поврзува …

Овој метод термичка обработка е повеќе погодна за северните региони. Не сите соби може да бидат замрзнати. Тоа е повеќе целисходно да го користите овој метод во не-станбени простории, како гаража, барака, пилешко кокошарник или лето селска куќа. Дневни соби, опремени со вода за пиење и греење, wallpapered или малтерисани силно страдаат поради изложеност на ниски температури. Цевки можат да се скршат, позадина - падне, и водовод - не успеваат.

Ако придобивките од замрзнување од потенцијална штета, ќе треба да се почека за особено тешка мразови и ги отвори вратите и прозорците за неколку дена.Повеќето бубачки умираат на првиот ден, но некои можат да преживеат, па затоа е важно да се задржи температурата ниска најмалку два дена. Замрзнување ќе треба да се повтори неколку пати за гарантирано отстранување на инсекти.

За оние кои немаат каде да се движат за време на замрзнување, ќе биде доволно да се издржи на мраз сите заразени работи или парчиња мебел.

Совет! Не премногу големи предмети, во цревата на кои паразитите можат да се сокријат, може да се стават во замрзнувачот или во поголем ладилник, откако претходно го прилагодиле уредот на екстремната температура за лежалки. Времето на ставање на заразените работи во замрзнувачот е најмалку една недела.