На којој температури убијен бубе

Фебруар 2019

Видео: Red Tea Detox (Фебруар 2019).

Anonim

домашно милениче тавтабита активност поради температурни услови на животната средина. За нивниот успешен живот, температурата во просторијата треба да биде од +28 до +30 ° C. Исто така е познато дека лебарките се плашат од студ. Со ознака на термометарот под -1, започнува масовната смрт на инсектите. И постудениот воздух во собата, толку побрзо лебарките умираат.

Што температура е погубно за лебарки

Лебарки се нарекува топлина љубов инсекти, така што тие се плашат од студот повеќе од хемикалиите. Значително го намалува бројот на инсекти превисока температура. Ова е потешко да се постигне, бидејќи топлото време ретко се забележува во централниот дел на Русија. Затоа, многу е полесно да се ослободите од лебарките од студ. Познато е дека во животната средина лебарки умре под следниве услови: Избор

Читателите '! Во борбата против лебарките, нашите читатели го советуваат репетиторот Pest-Reject. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се соочува со лебарки, грешки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Повеќе тука …

  • на-5Сº смртта се јавува за 30 минути.
  • во - 10С0 лебарки умираат по 2 минути.

За да се преживее популацијата од тавтабита, од витално значење е да бидат на топлина. Во сите погледи, идеалното живеалиште за лебарки се загреваат живеалишта во мулти-станбени згради.Покрај тоа, лебарките имаат постојана потреба за топлина, храна и вода, така што живеат во колонии главно во кујната, бањата и тоалетот.

Ако условите на живеалиштето стануваат неповолни, циклусот на развој на инсекти забавува. Острото ладење предизвикува лебарки забавување на развојниот циклус. Во клетките на телото на инсект, физиолошките процеси се забавуваат. Интрацелуларната течност станува слатка со понатамошно намалување на температурата и наскоро инсектот ќе умре.

Термичка обработка на дом

За ефикасно борба против инсекти, можете да го загреете домот. Овој метод не бара никакви финансиски и физички напори. Ако сето тоа е направено правилно, лебарките ќе исчезнат засекогаш. Топлинскиот третман на живеалиштата може да се направи на два начина:

  • истурете ја стрмната вода што врие во јазот меѓу подните плочи.
  • за замрзнување на живеалиштата.

Двете методи се апсолутно безбедни за здравјето на луѓето. Омилени живеалишта на лебарки се вентилациони дупки, пукнатини во плинтусите, место зад кујнскиот кабинет. Ако истурете дрвени тавтабита со стрмни врела вода, можете трајно да се ослободите од овие инсекти. Овој метод има еден значаен недостаток. Користете вода што врие е можно само ако ја знаете локацијата на гнездото на лебарки.

Микроклимата што е штетна за лебарки може да се создаде ако просторијата е замрзната. Методот на замрзнување е доволно ефикасен ако се изведува во фази. Замрзнувањето е многу полесно да се потроши во приватен дом. Во станбена зграда, прво ќе треба да добиеш согласност од соседите, тогаш тие ќе мора да учествуваат во процесот.Неопходно е извесно време да го исклучите централното греење во куќата.

Важно! Пред постапката, потребно е да се исцеди водата од грејните цевки и котли за да се спречи нивното оштетување кога водата се замрзнува.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против лебарките, нашите читатели го советуваат репетиторот Pest-Reject. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се соочува со лебарки, грешки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Не земајте мебел затоа што тоа нема да го донесе посакуваниот резултат. Тавтабитите не се населуваат во софи и кревети, тие не се привлечени од мебел како живеалиште. Таа треба да ги отвори сите врати и прозорци во собата и да ја остави за неколку часа. Обично 4 часа е доволно за инсектите да изумрат.

Важно! Подобро е да се замрзне просторијата во ладен ден, кога температурата на улица не е повисока од -15 ° C

По неколку часа, во живеалиштата нема да остане жив тавчелист. Методот на ладење на живеалиштето на инсектите е доста ефикасен и ефективен. Има само еден значаен недостаток: Можно е да се замрзне само во зима на -8C и подолу.