Бедбугс: наћи и неутралисати

Фебруар 2019
Anonim

Изгледот на куќата на креветот грешки е исклучително непријатна за секого, но никој не е имун од овој тафтабити - крв-цицање инсекти, носејќи многу проблеми. За да ги уништите, треба да примените множество акции што ќе ви овозможат да го ослободите креветот од паразити еднаш и засекогаш.

Зошто се појавуваат грешки во креветот

Лежај за грешки долго време живееле во близина на некоја личност. Претходно се веруваше дека тие можат да се појават само во валкани станови или куќи. Сега сè е малку повеќе комплицирано, ако куќата е многу индивидуални станови, инсекти податоците се секако еден од нив. Преку пукнатини и пукнатини тие патуваат низ куќата.

Наоѓање паразити дома, веднаш треба да се земе нивното уништување

bedbugs може да се врати дома, па дури и од нов мебел, мебел фабрики, бидејќи понекогаш не се обработени дрвени парче. Многу паразити кои се појавуваат се многу тешко да се избркаат, бидејќи нивните ларви можат да преживеат под најнеповолни услови. На грешки положи јајца во места каде што се чуваат за долго време - зад позадина во аглите на зглобовите на мебел од дрво за baseboards. Ако по посебен третман преживеат некои јајца, тогаш инвазијата на бедрата почнува повторно и повторно.

Нашите читатели препорачуваат!

За да се ослободиме од грешки, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници.Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња.

Прочитајте повеќе тука …

Неопходно е да се разбере дека парите на луѓето не е целосно да се ослободи од инсекти, па тие треба да се користи комплексни хемикалии

Како да се открие креветот грешки

Откривање на инсекти доволно силно, ако тие го прават тие не се покажат, ако се малку, тогаш каснувањата се објаснуваат со присуство на комарци. Сепак, првиот знак за појава на грешки во креветот - тоа е нивниот касн, особено ако тоа се случува во студената сезона, кога нема комарец.

 • Наоѓање на црвени точки на кожата, треба одеднаш да ја вклучите светлината во текот на ноќта, тогаш може да видите булки во кревет.
 • Дури и ако не видите бубачки кога ќе ја вклучите светлината, треба да ги проверите сите агли внатре во мебелот. Во присуство на јајца, големината на мали зрна од бели или возрасни инсекти, може да се нагласи присуството на грешки во куќата.
 • Крвни дамки на листот, исто така, може да укажат на појавата на креветите грешки.
 • Водителка треба внимателно да ги провери сите места каде што може да има купчиња инсекти.

Се уште е непознато дали креветот грешки пренесуваат никакви болести, но штета на луѓето, тие се уште се применува - по се случува залак тешка чешање, црвени дамки на кожата, алергиски реакции се можни

Тие ги кријат зад baseboards, во плакарот, понекогаш се дури и во патиштата на облеката. Потребно е да се погледне низ пукнатините низ кои багрените се оддалечуваат од коридорот или соседниот стан. Откриени пукнатини покритие со кит, по што можете да бидете сигурни дека од соседите креветот грешки нема да дојде.

ВЕ МОЛИМЕ ЗАБЕЛЕШКА!

Постојат само три ефикасни опции за брзо отстранување на бедра:

Повикување на службата за дезинсекција (скапи);

 • Набавка на евтин електронски репелер (1390 рубли); Хемикалии (сомнителен ефект).
 • Прочитај повеќе тука …

  Кога купувате мебел во продавница или приватни лица, треба внимателно да ги испитате сите дрвени делови, бидејќи тоа е местото каде што инсектите сакаат да се сокријат. Откако открив нешто сомнително, најдобро е да се откаже од плакарот или софата, или барем да се лекуваат сите агли на инсектицидот.

  Лежај за грешки се ноќни и ги каснуваат луѓето само ноќе

  Отколку да ги извадиме креветите

  Тешко е да се уништат грешките што се појавиле. Можете, се разбира, механички да ги убиете, но ако има многу инсекти, тогаш овој метод нема да даде посакуван резултат.

  Речиси секој град има специјална услуга која врши контрола на штетници во становите. Работниците на оваа организација ќе дојдат на назначениот ден и ќе се справат со посебни супстанции и мебел, плинтуси и други места со потенцијални купчиња.

  • Продавниците сега имаат хемикалии со кои можете самите да се ослободите од креветот. За да го направите ова, треба внимателно да го испитате живеалиштето и да ги откриете сите кластери на инсекти, а потоа да ги третирате со купена хемикалија.
  • Сите треба да знаат дека отровот не пробива низ јајце-школката, па затоа постои опасност дека за два месеци ќе се отворат нови бубачки, и повторно ќе треба да се уништат. За да се избегне ова, препорачливо е да се користат микро-капсулирани лекови кои не можат да ги загубат своите имоти за неколку месеци.Тие можат да отрујат нова генерација кревети.
  • Ако во процесот на проверка на сопственикот откриени во еден стар кауч или стол е многу големи акумулации на креветот грешки, тоа е најдобро да ги отфрлите стар мебел и купи нов. Можете да научите како да ги пронајдете и уништите станните болви.

  Ако во процесот на проверка на сопственикот откриени во еден стар кауч или стол е многу големи акумулации на креветот грешки, тоа е најдобро да ги отфрлите стар мебел и купи нов

  Исто така се препорачува по темелно третман од дома за да се направи поправка - повторно стап позадина, промена на baseboards, боја на прозорци и врати, со што се минимизира ризикот од повторна инфекција.

  Можете да се запознаете со материјалот за бубачки-војник и да научите како да се ослободите од него.

  Како да ги победиш бедрата (видео)

  Превенција

  Секогаш е полесно да се спречи појавата на грешки во креветот отколку да се уништат подоцна. Голем ризик е да се внесат инсекти во куќата со стариот мебел што беше купен со раце. Затоа, подобро е да се купи нов, или барем внимателно да се испита и да се третира со хемикалии, пред да се донесат во куќата.

  Периодично однесете влажно чистење и избришете ги внатрешните површини на кабинети и софи со средства за дезинфекција. Чистотата во куќата значително го намалува ризикот од грешки во креветот.

  • По постелнината треба да се пеглаат со жешко железо после секое перење.
  • Лежащите бубачки се ноќни и загризуваат лице само ноќе. Покрај тоа, тие имаат посебен канал преку кој пуштаат анестезиски ензим, поради што лицето практично не чувствува болка кога ќе го изгони. Само во утринските часови на кожата има црвени дамки.Понекогаш грешка може да залачи лице до 10 пати за да се добие доволно. Меѓутоа, ако инсектите се многу гладни и има многу нив, тогаш можат да напаѓаат под осветлување. Препорачуваме да научите како да пронајдете гнездо на бедра.
  • Се уште е непознато дали креветот грешки пренесуваат никакви болести, но тие им штетат на луѓето уште се применува - по се случува залак тешка чешање, црвени дамки остануваат на кожата, алергиски реакции се можни. Затоа, откако ќе откриете инсекти, треба да се обидете да ги извадите што е можно поскоро. Материјалот на вошките може исто така да ни помогне.

  При купувањето на мебел од една продавница или од приватни лица треба внимателно да ги испита сите дрвени делови, затоа што тоа е таму, кои сакаат да се скрие инсекти

  Народна начини за справување со bedbugs

  Цветовите на tansy или sprigs од рузмарин, поставени на аглите и во кабинетот може да ги исплаши креветите грешки од дома.

  собрани пелин да се исуши, мелење и пакување на газа кеса, а потоа да ги стави во различни места: помеѓу купови алиштата во аглите на кабинети, софи, можете да дури и посипете прав заедно baseboards. Повеќе детали за овој метод можете да ги научите со читање на статијата како користите пелин еднаш и за сите да се ослободите од бедрата.

  • Ако специјалитет хемикалии не е на дофат на раката, инсекти живеалиште се третираат со оцет, керозин или терпентин.
  • Изгледот на куќата на креветот грешки е исклучително непријатна за секого, но никој не е имун од тоа. Откривајќи паразити во вашиот дом, веднаш треба да се справите со нивното уништување. Треба да се сфати дека народни лекови не се целосно да се ослободи од инсекти, па тие треба да се користи комплексни хемиски супстанции.Ви препорачуваме да се запознаете со материјалот за правилно отстранување на поткожното крлеж.