Последице уједи бугс

Јануар 2019

Видео: The Great Gildersleeve: Jolly Boys Election / Marjorie's Shower / Gildy's Blade (Јануар 2019).

Anonim

Zagnoenie залак бубачка

На грешки се опасни, и она што штета е каснување од креветот грешки? Широко се верува дека homebugs може да бидат носители на инфекции и разни болести. Во медицински термини, chinch всушност пренесување на вирусни заболувања не е експериментално потврдени, сепак, способен самиот да се пренесување на вируси од инсекти.

поопасна грешки

Нивната главна штета е методот на енергија - само крвта од гризе луѓето.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Повеќе тука …

Ова ја зголемува опасноста дека под одредени услови, штетниците може да го пренесат патогенот на болеста преку крвотокот на некоја личност. На такви болести можно е да се носат:

 • Q-треска.
 • Чума.
 • Туларемија.
 • Вирусни тип хепатитис Б.

Во медицинската пракса, појавата на горенаведените болести поради каснување од креветот грешки се исклучително ретки, како што е ретко да се маларија од каснување од комарец.

Важно! Иако штетниците не се извор на инфекција, но долго време може да чуваат активни патогени на различни болести во себе.

Може ли креветите да носат ХИВ инфекција

Според истражувањата на научниците, штетниците не толерираат ХИВ инфекција. Вирусни болести кога се мешаат со слузната средина не ја задржуваат нивната издржливост. Кога се проголта, вирусот е уништен и не може да се репродуцира понатаму во внатрешната средина. Сепак, под претпоставка дека вирусот останува активен во штетниците, практично е невозможно да се добие ХИВ преку неговата плунка.

Физиолошката структура на инсектот е таква што има два пробосциса.

 • Првиот пробосцис инјектира плунка кога пирсинг, кој има аналгетски ефект. Новата плунка нема никаква комуникација со ХИВ-инфицираната крв што е внатре во неа.
 • Вториот пробосцис ја пробива површината на кожата и ја смрзнува крвта на некоја личност. Кога крвта е вовлечена, размената со веќе стекната крв со ХИВ инфекција не се јавува, па затоа не се повредуваат.

Кога спроведуваат студии во области каде што голем процент од ХИВ-инфицирани лица не се регистрирани, не е пријавен ниту еден случај на инфекција преку бубачки кревет.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! За да се ослободиме од крлежите, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Факт! Ако ова е можно, тогаш стапката и бројот на региони на ХИВ инфекција ќе бидат многу поголеми.

Последици од каснувања од инсекти

Според статистичките податоци, речиси 80% од луѓето страдаат од алергиска реакција по залак од штетници. Симптомите може да се манифестираат како:

 • Анафилактичен шок.
 • Осип.
 • Црвенило на кожата.
 • Огнен сјај.
 • Чешање.

Грити залак од бубачки

Опасноста е исто така во интензивното гребење на местото на залажување на грешка, на кое може да се појават пустули. Поради чешање, ако ја чешате раната, постои ризик од инфекција, што може да доведе до посериозни последици.

Покрај алергиската реакција, каснувањата на бубрезите кои се јавуваат во текот на ноќта негативно влијаат на психолошката и психофизичка состојба на лицето. Каснувањата од инсекти го нарушуваат сонот, влошуваат одмор и вознемирувачки сон, што доведува до губење на ефикасноста, раздразливост и други последици. Особено негативно влијае на децата, за кои вистинскиот сон е многу важен. Поради каснување, може да има некои психолошки комплекси и фобии.

Со каснување со висок интензитет, децата може да страдаат од анемија со дефицит на железо. Покрај тоа, хепатитис тип Б долго време може да ја задржи својата активност во фецесот на инсектот. Затоа, со висок степен на инфекција на станот со бубачки, едно лице може да го зафати вдишувањето со вдишување на честички на измет.