Хлорпирифос једу

Јули 2019

Видео: Появились клопы-Средства борьбы с ними(2 посылки) (Јули 2019).

Anonim

хлорпирифос - ефикасен лек (органофосфорни инсектициди) за контрола на креветот грешки. Агентот делува не само на возрасни инсекти, туку и на јајца и ларви на бедра.

Композиција

Хлорпирифос е 48% емисија концентрат. Во чиста форма, хлорпирифосот е бела кристална супстанца. Се раствора во вода на температура над 25 ° C.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Главната активна состојка - хлорпирифос, но без него, таа е составена од парфеми, растворувачи и емулгатори.

Средствата се пакуваат во пластични шишиња од 1 и 5L и 25L во канистер за земјоделство и крунисувале.

Предностите и недостатоците на

Предности

  • неутрален мирис;
  • го спречува положувањето на јајца од бедра;
  • висока ефикасност во борбата против бедра;
  • отпорност на околината;
  • дури и со мали дози се справува со голем број на булки;
  • Ефектот се забележува до 6 месеци по употребата на Хлорпирифос.

Недостатоци

  • може да наштети на лице, ако се користи неправилно;
  • Голем капацитет е потребен за обработка;
  • е токсичен.

Важно! Со продолжена употреба на лекот, бубрезите стануваат зависници од Chlorpyrifos.

Упатство за употреба

За третман со работен раствор, Chlorpyrifos мора да се разреди со вода во сооднос од 50 g - 10 l вода и да се меша темелно. Резултирачкиот раствор треба да се истури во посебен небулизатор или спреј за домаќинство. Спроведување на производот треба да биде на сите површини во куќата, каде што може да живеат грешки: меки мебел, теписи и душеци. Однесувајте се кон ѕидовите на растојание од подот од 30 см, агли, перки и пукнатини.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! За да се ослободиме од крлежите, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Подготовка на просторијата

Пред употреба на Chlorpyrifos, направете чистење во станот, бидејќи во наредните 7-14 дена по третманот се препорачува да не се мијат површините обработени од неа. Измијте ги работите и завесите на висока температура од 90 ° C, ова ќе ги уништи бедрата на нештата. Исто така, се препорачува да се движат мебел од ѕидовите и, ако е можно, да се расклопат. Ова ќе овозможи употреба на Хлорпирифос на најнепристапните места. За погодност, поместете го мебелот подалеку од ѕидовите или расклопувајте го. Спакувајте ја храната, производите за лична нега, како и детските работи во запечатени кеси.

Мерки на претпазливост

Loading …

Кога ја обработувате просторијата, отворете ги прозорците поради високата токсичност на Chlorpyrifos.

Важно! За да не му наштети на некое лице, користете лична заштитна опрема (ракавици, респиратор, бањарка).

Лекот Хлорпирифос припаѓа на третата класа на токсични супстанции за топлокрвни организми.

Составот содржи штетни компоненти за здравјето на луѓето и животните, за време на дезинфекцијата на бедрата, присуството на членови на домаќинството е непожелно.

Повторете го третманот по 10 дена, потоа внимателно исчистете ја и измијте ја собата неколку пати со раствор од сапун-сода.

Факт! Хлорпирифосот е забранет за употреба во населени места во неколку земји поради неговата токсичност.