Зашто у стану појавио бубашвабе

Јули 2019

Видео: Джентльмены удачи (Јули 2019).

Anonim

Кога лебарки во на прво место, тоа е потребно да се разбере причината. Без неговото елиминација, повлекувањето на нив ќе биде исклучително проблематично, дури и со употреба на инсектициди. Покрај тоа, без да се елиминира причината за појавата, секогаш постои ризик од повторно појавување во станот.

Причини за лебарки

Постојат неколку фактори кои придонесуваат за појава на лебарки:

Избор нашите читатели! Во борбата против лебарките, нашите читатели го советуваат репетиторот Pest-Reject. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се соочува со лебарки, грешки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

 • слободен пристап до храна и легло;
 • Пристап до вода, протекување и кондензација на цевки;
 • Присуство на тешко достапни места, пукнатини во плинтусите.

Најважен услов е нехигиенски услови. Со голем број на ѓубре, лебарки секогаш ќе имаат пристап до остатоците на отпадоци од храна и скришни места за живеење. На крајот на краиштата, ѓубрето е токму она што го јадат.

Еднакво важна е и пристапот до вода. Дури и отруен со отров, тавтабита може да преживее ако има можност да стигне до водата. Ретко и неквалитетно чистење во куќата, исто така, може да придонесе за успешна консолидација на населението во станот.

Изгледа тавтабита ootheca

Посебно внимание треба да се посвети на кујна и бања - главно лебарки се населат таму.

за да се разбере дека куќата е нападнати лебарки, може да се должи на следниве карактеристики:

 • на тапет во близина на плочата и на маса ќе забележите црни точки - измет од лебарки;
 • Специфичен непријатен мирис;
 • Можете да видите ootheki, особено во близина на первази.

Каде се лебарки

Колку често се појавуваат лебарки:

 1. 1

  Од стан на соседот. Ако има многу лебарки и тие почнуваат да ловат, преживеаните поединци се преселуваат во побезбедни живеалишта. Во станот тие минуваат низ цевката за вода, вентилација или низ пукнатините во ѕидовите.
 2. 2 Со купени работи. Тавтабитите често се наоѓаат во продавниците за храна и случајно можат да се "преместуваат" во стан на производи. Бидејќи лебарките сакаат да се сокријат во електронската технологија, "рацете" уред исто така не боли да проверуваат за инсекти. Во донесената облека, случајно може да излезе женскиот инсект или отеката, каде наскоро ќе се појави цела популација на штетници.
 3. 3 Со парцели, особено од тропските неразвиени земји. Интензивниот развој на интерконтиненталниот транспорт одигра важна улога во ширењето на лебарките низ светот. Затоа, сега можеме да ги видиме не само вообичаените црвени и црни лебарки, туку и големите американски лебарки.

Тавзаџиите јадат претежно ѓубре. Ако има малку основна храна, тие јадат дури и растенија, хартија, врски со книги, кожни производи. Во некои случаи, кога има многу малку храна, луѓето може да залак. Особено тие можат да бидат опасни за децата, гризејќи се и зарази.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против лебарките, нашите читатели го советуваат репетиторот Pest-Reject. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се соочува со лебарки, грешки и други инсекти.Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Повеќе тука …

Многу веројатно лебарките можат да ја регулираат големината на населението. Ако инсектите не јадат добро, тие даваат помали потомци. Изобилството на нечистотија и остатоци во станот ја промовира брзата репродукција на инсектите. Со текот на времето, има толку многу што областа и храната воопшто не се доволни. Потоа, дел од населението оди на развој на нови територии. Во отсуство на неопходни мерки, лебарките го оправдуваат целиот влез, па дури и куќата.

Превенција на бубамара

Микрокапсулираните препарати имаат многу добар превентивен ефект. Третирајќи ги сите можни начини на добивање инсекти во станот, може да бидете релативно мирни. Микрокапсулираните лекови имаат многу долг период на резидуална активност, до шест месеци. Кога се обидува да нападне, тавтабинот ќе ја добие својата доза на отров, по што наскоро ќе умре пред да се насели и да даде потомство.

Превентивните мерки од лебарки по успешна борба против нив се особено важни. Во блиска иднина, по нивното уништување, не треба да се релаксирате. Ако, по општата мамка околу еднаш на секои две недели во кујната, може да видите осамен тавтабит, тогаш е вредно да се применат неколку свежи делови од отров и заштитни креда линии.

Споделете ги вашите добро воспоставени средства со вашите соседи. Не е исклучено дека некои поединци поминале од вас кон нив.