Где су грешке у стану

Јули 2019

Видео: Грешки в ефир- Румен Радев стана премиер, а Гришо- Рафаел Димитров (Јули 2019).

Anonim

Bedbug - ectoparasite на луѓето и топлокрвните животни - хранат нивната крв, пред да се борат паразити, треба да биде за да дознаете каде се земаат на грешки. При откривање на инсекти, шансите за поразување се зголемуваат. Постојат неколку места каде се појавуваат бубачки во станот.

Извори на инфекција

 • Со облека. Ако сте ја посетиле инфицираната соба, тогаш грешките можат да се сокријат во наборите на облеката. Тие исто така можат да бидат во чевли.
 • Од соседите. Продирајте низ вентилација, пукнатини на ѕидови, пукнатини. Тие можат да ползат по ѕидовите.
 • Куќа на инсекти се појави со животински влакна - тие се главните носители на паразити.
 • Од торбата или куферот. Ако си бил на одмор, а санитарната ситуација во местото на вашето привремено сместување остави многу за да биде посакувана, може да станете сопственик на паразити со крвопролевање.
 • Заедно со мебелот. На пример, за купување на стол или кауч во антикварница може да доведе до нарушување на bedbugs.

Куќи од инсекти се појавуваат со животна волна - тие се главните носители на паразити

Важно! Колку повеќе инфекции, толку повеќе ќе треба да вложите напор. На мора да води борба со сите соседи во исто време дека домашните паразити не се работи меѓу соби.

Нашите читатели препорачуваат!

За да се ослободиме од грешки, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови!Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња.

Повеќе тука …

Методи за откривање

Домашни грешки оставаат различни производи од витална активност. Тие може да се видат со голо око. Постојат паразити во вашата куќа, ако:

 • има крвни дамки на креветот наутро;
 • спие лошо ноќе;
 • Ќе забележите каснување на кожата, тие изгледаат како комарци;
 • има црни точки на мебел и позадина.
Црвени точки на позадина - траги од производи за бубачки

Ако има дома знаци, треба да се јавите во дезинсекција. Тешко е да се заклучат паразити самостојно. Вреди да се запамети дека при поставувањето на инсектот може да има 60 јајца, што значи дека наскоро собата ќе биде инфицирана со инсекти. Пред да ја повикате услугата, треба да бидете сигурни дека инсектите се всушност таму, и не ги мешате симптомите со каснувања од комарци.

Пребарување на кревети во кревет

Често во куќата, паразитите се кријат во кревет. За да ги најдете, треба да отстраните постелнина. Тогаш креветот е прегледан. Ако душекот е стар, често нема смисла да се обработи. Ако постои финансиска можност, подобро е да се купи нов.

Ако производот е нов, внимателно проверете ги сите рабови, присуството на дупки преку кои паразитите можат да влезат внатре.

Следниот чекор е да го проверите случајот. Често се инкриминираат инсектите во изворите на креветот, зглобовите, местата на прицврстување. Ако видите јајца или возрасни, не можете да спиете на креветот.

Нашите читатели препорачуваат!

За да се ослободиме од грешки, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња.

Прочитај повеќе овде …

Најчесто, кедлите се кријат во кревети, споеви, прицврстувачки точки

Важно! Присуството на инсекти во душекот покажува дека тие брзо ќе се рашират низ целиот стан.

Пребарај за паразити во каучот, а не само

Дома паразити често се кријат во крпа софи. Особено ако тие биле купени во советско време. Мебелот е внимателно обработен или отфрлен. Во куќата, потрагата по паразити се врши со лупа. Со негова помош ги проверувајте моќните елементи на мебелот, зглобовите, наборите на материјалот. Ако има пукнатини, дефекти во материјалот, во нив ќе се кријат грешки. Присуството на црни точки укажува на присуство на паразити.

Посебно внимание треба да се посвети на ѕидарството на паразити. Бидејќи тие се мали, тешко е да се најдат. Јасно е дека е неопходно да се пребаруваат на тешко достапни места. Проверка треба да биде во мебел, под подвижни плочи, зад штрафовит малтер, во приклучоци. Се крие инсекти во позадина, особено ако се топли тонови. Да се ​​спроведе пребарување потребно е во текот на станот: во облека, вклучувајќи долна облека, на ѕидови, завеси, подот.

Куќа на грешки често живеат во ткаенина софи

Можете да дознаете повеќе во детали, како што можете да видите, ако има грешки во каучот, и како тие можат да се отстранат со читање на објавениот материјал на нашата веб страница.

ВЕ МОЛИМЕ ЗАБЕЛЕШКА!

Постојат само три ефикасни опции за брзо отстранување на бедра:

 • Повикување на службата за дезинсекција (скапи);
 • Набавка на евтин електронски репелер (1390 рубли); Хемикалии (сомнителен ефект).
 • Прочитајте повеќе тука …

  Каде на друго место да се погледне за

  Причини за bedbugs во станот се познати, но тоа не значи дека тие изгледа лесно. Во прилог на овие места, треба да се погледне околу бања, вклучувајќи бањарки, папучи.Ако има животни, за паразитите мора да има ќош во волната. Особено, ова се однесува на мачки. Тешко е што животните можат да се искачат на креветот и да носат инсекти. За да се исклучи инфекцијата на миленичето за капење со посебен шампон, специјален јака ќе ви помогне.

  Како да се детектираат креветите грешки (видео)

  Од каде доаѓаат грешки? Често живеат под паркети. Во овој случај, потрагата не треба да се изведува во централниот дел од собата, туку во темни агли каде што нема вибрации. Не исклучувајте ги прозорците и прозорците. Таму, исто така, може да започне паразит. Во секој случај, дури и ако пребарувањата не се успешни, и остануваат сомневањата, треба да ја повикате службата за дезинсекција. Специјалисти ќе се утврди точно дали постојат bedbugs во станот.

  Превенција и превенција

  Што предизвикува паразити? Во мнозинството поради недоволно квалитетно чистење. Превентивните мерки вклучуваат редовно чистење на просториите. Важно е да ги поправите пукнатините на време, за чистење на мебелот. Борбите за борба можат да бидат народни и хемиски средства.

  Со доаѓањето на грешки во куќата, човек немирен сон и доживува многу на непријатност

  Во процесот на движење на причината на грешки може да биде несоодветен третман на увезената мебел и стекнатите производи. Од градежните компании треба да се бара да ги елиминираат недостатоците на санитарниот поредок, доколку ги има. Доколку се појават булки во фазата на изградба, просторијата треба да биде подложена на контрола на штетници.

  • Поради тоа што има паразити, така што е од ненавремено поправка. Тоа е навремено да се запечати пукнатини во windowsills, подови, baseboards и секој столб врата, варосуваме тавани, wallpapering треба да биде најмалку појавата на проблеми.
  • Обрнете посебно внимание на чистење. Внимавајте дека на постелнина, зглобови за мебел и тапети нема производи од витална активност на инсекти. Потребно е редовно чистење со помош на правосмукалка, проверка на теписи и тапациран мебел, често се менува постелнината и веднаш се мие и не се впива.
  • Како да се ослободите од креветот (видео)

  Причините за грешки во собата можат да бидат различни. Честопати паразитите се донесуваат заедно со стариот мебел, тие можат да се населат и на животните, па дури и на вашата облека додека сте далеку. Пребарувањето на инсектите треба да биде на тешко достапни места, користејќи лупа. Главните знаци на нивното присуство се крв на листовите и црни точки на мебелот и позадина.