Како се ослободити пацова - него да отровне пацове?

Јули 2019

Видео: Наследници (2015) - руски филм са преводом (Јули 2019).

Anonim

Овие паразити се опасни не само затоа што можат да ги уништат културите, туку и да шират болести. Овие глодари се опасни и за луѓето и за миленичињата, па затоа вашата одговорност е да ги извадите од вашата куќа, заговор, визба или кокошка. Постојат различни начини, но најпознат е употребата на специјални хемикалии. Тие вклучуваат стаорец, Голијат, Морорат, смрт на стаорци и така натаму. Сепак, хемиските лекови може да имаат влијание не само на паразити, туку и на луѓето. Затоа, дома често користат разни народни лекови.

отров Глушецот дома

отров глодари, вклучувајќи глувци и стаорци може да се користи народни лекови. Подолу е еден од најпознатите начини со кои можете да отруете штетници дома:

  • 1. Сувиот компир се меша со гипс во контејнер со голем волумен.
  • 2. Потоа, овде се додава малку цимет - еден чекан е доволен.
  • 3. Во контејнерот се става чаша вода.
  • 4. По внимателно мешање од мешавината ќе биде неопходно да се изработува мали топки.
  • 5. Овие светилки треба да бидат ставени секаде каде што тие можат да добијат овие паразити - во гаража, во приватна куќа, во една станбена зграда во куќата на кокошката и други простории.

Таквата подготвена мешавина ќе делува како отров за животно дома, направено од сопствени раце.Покрај тоа, во отровот, исто така, може да се додаде путер од кикирики - може да послужи како стапица, бидејќи привлекува стаорци.

Алатки за baiting стаорци најефикасен

Што значи на baiting стаорци најефикасен? Осврти на медиумите против глувци и други штетници имаат различни, но голем број на позитивни коментари поставени на Голијат лекови кои квалитативно отров за глувци животни. Се смета за голема брзина. Смртта на животното доаѓа за неколку дена. По конзумирањето глодари, кислородот нема да биде доволен дома, и тие ќе го бараат на улица. Голем плус е отсуството на труп и мирис во куќата.

Мораторат може ефикасно да го реши ова прашање. Нејзината активна супстанција бродифакум етерични штетници и предизвикува мумификација по смртта на животното. Едно такво пакување на лекот против глувците и другите глодари чини само 50 рубли.

Како можам да се види стаорци и глувци во куќата

Постои сосема сигурно средство за baiting стаорци и глувци во куќата. Во мулти-станбени згради често се меша брашно, шеќер и сода во контејнер. По ова, треба да се прелива мешавината во контејнери, кои се поставени во сите проблематични области, каде што треба да ги отстраните паразитите.

Како да се повлече од кокошарник стаорци народни лекови

Овие штетници може да задави пилиња носат јајца и грабеж на целата кокошарник, неподносливиот дупки. Значи треба да ги извадите одовде. За да не се отруе животни, може да се разгледа ова прашање и понатаму во времето на изградбата на објектот - да се наметне на земјината површина слој од чакал со скршено стакло. Ако ова не е направено, треба да ги отруе. На пример, можете да го користите карбид, метла, врана и други стапици.

Паразитите исто така се повлекуваат со помош на мачка. Сепак, не заборавајте дека тоа може да биде од интерес за кокошки, па бидете внимателни со оваа одлука. Постојат и други животни кои ќе ви помогнат да се ослободите од стаорецот. На пример, нивните непријатели се ежи. Помош може да има и гуски. Тие не само што размислуваат смирено, правејќи звуци во шумови, туку и да задушат животно со долго опашка.

Отколку да ги отруе стаорците во кокошката?

Постојат специјални средства во вид на мамки со отров, кои се погодни за мамка на стаорци во кокошката. Тие треба да бидат поставени на места каде кокошките не можат да дојдат, бидејќи отровот може да има негативен ефект врз состојбата на живината. За тревата на стаорци во кокошарницата, се користат средства како Оревокршач и Зоокумарин.

Интересна модерна опција за отстранување на глодари од кокошката може да биде репетитор. Звучните импулси кои испуштаат такви импулси предизвикуваат голема паника кај глодарите. Поради оваа причина, тие ги напуштаат просториите и не се враќаат во неа. Многу е важно овие лузни да бидат неутрални за кокошки и други животни, за да можат да се користат не само во станбени згради, туку и во кокошки.