Ефективни ултразвучни репелери пацова и мишева шта да изаберете?

Јули 2019

Видео: Защо тренировките за цяло тяло са по-ефективни за покачване на муск.маса? (Јули 2019).

Anonim

Ултразвучно repeller стаорци и глувци, кој е подобар?

Штетници како глувци и стаорци живеат блиску до човекот. Речиси е невозможно да се осигурат од нивниот изглед. И ако непријатен "соседи" не се реши, тоа станува релевантно прашањето за тоа како да се ослободи од нив.

Изберете најефикасен лек за стаорци не е толку лесно како што изгледа на прв поглед. Денес, таков уред за контролирање на глодари, како ултразвукови repeller, стана широко распространета. И нивниот избор е доста голем, што е подобро да се избере зависи од вашата финансиска ситуација, од областа на просторијата во која планирате да го користите, и други фактори.

Популарноста на овие средства се должи на фактот дека ултразвук, ширење на големи растојанија, кои предизвикуваат непријатна сензации (чувство на паника, страв, и понекогаш болка) во инсекти и глодари. Глодач или друг штетник е принуден да остави место за живеење. Во исто време уредот е безбеден за луѓето и за миленичињата.

Пред да одлучите така, каков вид на ултразвучните инструменти најдобро ви одговара, тоа е вреди да се провери од корисник осврти, да се прочита на карактеристиките на уреди.

Чиста куќа repeller од стаорци и глувци Ултразвучно - Критика на средства

Бренд "Чиста куќа" нуди многу популарна во денешно време ултразвук пречка стаорци и глувци.Овој уред има бројни позитивни критики, оние кои го користеле. Но, речиси ист број на негативни мислења. Не сите ултразвучни дистрибутери на стаорци и глувци на оваа марка помогнаа. Нејзината ефикасност зависи од многу фактори:

  • локација (што функционира во радиус од 150 метри, сепак, производителот не прецизира со кои ултразвук може да навлезат материјали на задоволително ниво за да се ослободи од глодари);
  • строга усогласеност со мерките опишани во упатствата за употреба;
  • услови во кои се користи.

Некои корисници ја забележуваат слабоста и слабата отпорност на влага на уредот. Овој ултразвучен уред има значајна предност. Тоа лежи во фактот дека repeller е во можност да работат дури и на отворено, предизвикувајќи стаорци и глувци ја напушти територијата на своите постапки. Овој уред, кога е поставен на отворен простор, треба да биде подобро изолиран од навлегување на влага.

Штетници Repeller- ултразвучни repeller глодари и инсекти - осврти

го Riddex Фирмата нуди и ултразвучни repeller глодари и инсекти штетници Reppeler и електромагнетно repeller глувци и стаорци Штетници Reject.

Меѓу корисниците на уредот против глодари и инсекти Pest Repeller, повеќето ја забележуваат нејзината ефикасност. Сепак, многу рецензии, кои велат дека и покрај декларираната ветувања на овој ултразвучни repeller во времето станува разбирлив за човечкото уво, што негативно влијае на нервниот систем.

Ултразвукот е многу непријатен стимул со висока фреквенција. Затоа, подобро е да не го користите овој дистрибутер за луѓе со чувствителни слух и во просториите со мали деца.

Ултразвучно repeller глувци и стаорци Град А 550uz - разгледува и водич

Единствен ултразвучни repeller стаорци и глувци - инструментот на домашното производство Град, моделот A-550UZ. Неговата особеност лежи во радиусот на акција - ултразвук се шири на територијата до 550 квадратни М. метри. Уредот се продава со гарантниот период од 2 недели (ако од тоа време тоа ќе биде неефикасна, а потоа можете да се вратите на објектот). Производителите го уверуваат целосното отсуство на зависност.

Ултразвучно врапче помага во борбата против глодарите, како и молови и шкрилци.

Осврти на оние кои го користеле овој уред против стаорци и глувци ја докажуваат својата ефикасност против глодари. Производот е погоден за инсталација во разни простории, вклучувајќи подземни.

Има, се разбира, негативни повратни информации за овој дистрибутер на стаорци, глувци и други глодари. Овој уред е прилично скап во споредба со аналози. Нема конкретни забелешки кај потрошувачите. Некои прегледи ја покажуваат својата ниска ефикасност. Ова зависи од усогласеноста со инструкциите за употреба. Ако сакате да се ослободите од глодари користење со помош на ултразвук, најдобро пред употреба внимателно да се прочита упатството за работа и да ги следат за да се трошат парите не биле фрлени на ветрови.

Ултразвучно repeller стаорци и глувци Град А 550uz работи како од штекер 220 вати и самостојно со батерии или со запалка. Може да се монтира на ѕид. За да го користите уредот, само поврзете го со извор на енергија и инсталирајте го во просторија каде што треба да се ослободите од глодари. Подобро е да не го поврзете ултразвучниот отпуштач на батериите, бидејќи го намалува нивото на енергија за да заштедите енергија.

Rideks плус ултразвучни repeller глодари и инсекти

Не помалку популарна уред е ултразвукови repeller глодари и Riddex Плус инсекти. Производителите уверуваат дека уредот е иновативен, со високо ниво на ефикасност. Ридекс плус не е зависен од глодари и инсекти и го шири ултразвукот во радиус од 220 квадратни метри. метри.

Кориснички осврти на овој уред се претежно позитивни. Сепак, вреди да се напомене дека ефикасно работи главно против инсекти: бубашващи лебарки. Меѓу оние што го користеле против глодари, прегледите се претежно негативни, што укажува на нејзината неефикасност против стаорци и глувци.

Ултразвучно repeller глодари Торнадо 200

Осврти уред како ултразвукови repeller глувци и други глодари Торнадо 200, главно позитивни. Сепак, ултразвукот од овој уред се шири на кратки растојанија. Затоа, уредот се користи во мали простории.

Каде што е поефикасно и на долги растојанија, Tornado 400 работи. Според повеќето корисници, ова е најдоброто од нивните ултразвучни отпуштачи. Работи 60 пати помоќни од своите конкуренти. Во мнозинството, позитивните одговори ги оставаат сопствениците на куќни населби, бидејќи овој уред е наменет за употреба во приватна куќа или во земјата. За апартмани подобро е да се користи Торнадо 200.

Ултразвучно врапче од глодари Electrocot Turbo

Областа на дејство на уредот достигнува 400 кв.м. метри. Ултрасоничен репетитор Electrokot Turbo има различен опсег на дејство, во зависност од начинот на работа: ден и ноќ.Во дневниот режим, го пропагира сигналот во ултразвучниот опсег. Во ноќниот режим - во ултразвукови и звучни опсези.

Има многу малку критики за овој уред. Но, оние што го користеа уредот во нивниот стан или во земјата, зборуваат за неговата ефикасност.

Како да се справите со стаорци во приватна куќа со народни лекови

Не е секогаш можно да се користи ултразвук за да се ослободат од глодари и инсекти. Ултразвукот е безопасен за миленичиња, но не и за секого. Исто така, има негативен ефект врз хрчаци и заморчиња. Во овој случај, подобро е да се користат пестициди или народни лекови.

За борба против штетниците дома, постојат многу народни методи. Ако имате dacha или приватна куќа во која штетници имаат рана, но поради некоја причина не сакате да го користите ултразвучни scarers, тогаш е подобро да се обрне внимание на народни лекови. Некои од нив се применуваат во станот. Сепак, вреди да се напомене дека ваквата контрола на штетници може да биде многу трудоинтензивен процес кој бара подготовка на материјали и нивна правилна примена. Покрај тоа, штетниците имаат краток животен век, но се размножуваат исклучително брзо. Во иднина, да се ослободиме од нив може да стане сè потешко.

Првиот начин да се ослободите од глодарите со пепел. Таа е погодна за употреба во приватен дом, најдобро во подрумот. Неопходно е да се меле дрвената пепел во состојба на трошка и да се пополни со местата на можна појава на глодари. Алкали, кој е дел од пепелта, ги кородира шепите на штетниците и го прави нивниот престој неподнослив.

Исто така можете да се ослободите од штетници дома со пченично брашно и алабастер.Неопходно е да се мешаат овие состојки во сооднос од 1 до 1 и да се стави во контејнер. Блиску да го ставите садот со вода. Ефектот на оваа техника е дека пченичното брашно е мамка за глувци или стаорци, а мирисот на алабастер не се чувствува. По јадењето на мамката, животното има желба да пие, бидејќи брашното предизвикува сувост. Откако ќе се напијам, глодарот има проблеми со стомакот, како што со времето алабастер вкочанува во желудникот, станува нешто од цемент.

Формалин и керозин исто така се повикуваат да помогнат во отстранувањето на штетниците. Мирисот на овие средства за нив е неподнослив. Овој метод најдобро се користи за да се спречи појавата на глодари.

Друг метод за борба против глодари, најефикасен е подготовката на под-полето пред складирање на храната. Неопходно е да се полнат сите јами со стакло или бетон и да се затворат системите за вентилација со метална мрежа. По една недела, дезинфицирајте ја просторијата. После тоа, не можете да се плашите од појавата на глодари во вашата куќа.

Можете исто така да користите специјални пестициди. Најпопуларниот и ефикасен лек е во борбата против глувци и глувци е Голијат.

Кој метод е во право за вас, зависи од многу променливи. Подобро е да се обидат методите еден по еден во пракса чекор по чекор. Тогаш веројатноста за позитивен ефект се зголемува.