Методе које се баве мишева у приватној кући и стану

Јули 2019

Видео: Teachers, Editors, Businessmen, Publishers, Politicians, Governors, Theologians (1950s Interviews) (Јули 2019).

Anonim

На глувчето може да биде убаво и да не им наштети на животните само во бајките и цртаните филмови. Всушност, овие глодари расипам нормален живот на една личност во станови, приватни домови, куќи, подруми и други капацитети за чување. На пазарот на лекови денес е широк спектар на најефикасните алатки за современи методи за преработка. Сепак, сосема е можно да се бориме со глувци во приватна куќа и стан дома користејќи народни лекови. На пример, веројатно најпознатиот метод во форма на мачка беше слушнато.

Лек глувци во приватна куќа

Сите можни методи за уништување на глодарите (пред стаорци и глувци) се поделени во три групи: физички методи (стапица, стапица, и така натаму), хемиски методи (модерна прав и аеросоли отров), народни лекови (може и да бидат ефикасни дома).

Размислете за хемиски метод, погоден за справување со проблем во приватна куќа и стан.

Првиот од начините со кои може да се борите со глодари е стаорецот. Тоа е прав кој влијае на циркулацијата на крвта на глувците. Глодарите умираат по половина час по контактот со лекот, за да можете брзо да се ослободите од нив.

отров за глувци во приватна куќа дека не постои мирис на

Постојат методи со користење на хемикалии кои се избегне непријатни гнил мирис во станот и приватен дом.На пример, Голијат делува на таков начин на глувците дека почнуваат да немаат кислород. Поединци се обидуваат да се борат за живот и снема на улица, но опасниот отров веќе делува, и така тие умираат.

Исто така, контролорите на штетници се обидуваат да се борат со методи користејќи Mororat. Бродифакум, кој е главната активна супстанца, предизвикува мумификација. Затоа, отсутен мирис во станот ќе биде отсутен.

Како да се прикаже

приватен дом ултразвук глувци се борат со глодари може да биде во стан и на други начини, а не само од страна на хемиски методи или народни лекови. На пример, еден од најнапредните методи е генераторот на ултразвучни бранови. Борбата против глувците во приватен дом со ултразвук е да се инсталира специјален претставник.

Таквите уреди испрати електрични импулси, а со тоа и условите за живот на глодари и други штетници стане невозможно. Овој метод е многу едноставен: за појава на бранови потребно е само да го приклучите во штекерот. Работа може да се врши во било какви услови, и затоа често се користи во индустриски простории. Дури и во зима на ниски температури овој уред ќе го даде резултатот. Друга модерна алтернатива е електронските замки.

Како да се ослободите од глувци во приватен дом за сите народни лекови

години на докажани метод се користи за да се борат на глодари во стан - тоа е мачките. Тие со задоволство ќе ги донесат глодарите како трофеј за својот сакан домаќин.

Но, можеш да се бориш со други луѓе. На пример, еден од методите е поврзан со пепел. Тоа не е многу погодно за стан во градот, но може да се користи, на пример, за подрум.Посипете прав пепел на подот. Алкали ќе се бори како што следува: во најкраток рок глодар преку пепел, таа веднаш ги кородираат нозете и иритација достигне стомакот.

Друга народни лек - брашно, плус гипс. Да се ​​борат на овој начин, се меша 1 до 1 пченично брашно и малтер. Истурете ја смесата во сад, и следната стави вода. По таков оброк глодар на се варење.

Како да се заштитиме приватна куќа од глувци - заштита на приватна куќа од глувци

Народни лекови, хемиски и физички методи - со сеопфатна заштита може да биде многу ефикасно да се справи со глодари. Интересна опција за не-станбени простории може да биде керозин или формалин. Во стан, на пример, може да бидат подготвени во следната мешавина: сецкани, плус вино плута корка леб, плус неколку капки на растително масло. Откако ова "оброк" во стомакот на животното, тоа ќе почне да се издува. Ако не сакате да го користите радикални методи, можете едноставно да се применуваат репеленти - електронски и ултразвучни.