Опис и карактеристике коришћења капи буве из серије фронтлине

Јули 2019

Видео: Week 1 (Јули 2019).

Anonim

и спреј на капки Frontline серија се ефикасни инсектицид, акарициден формулации против болви и спреј на капки FRONTLAYN® серија се ефикасни инсектицид, акарициден формулации против болви и да содржи како главната активна состојка фипронил супстанција. Покрај тоа, формулацијата содржи помошни супстанции и квалитативни растворувачи. И покрај фактот дека капки за прскање и многу лесен за употреба, корисниците често не може да се даде предност на еден агент и се губи при изборот на тип на дрога.

Главните видови на дрога

зависност форма на порака, препарати против болви од фирмата Merial може да биде претставен од страна на:

 • «FrontlineNexgard» или afoksolaner, е вкусна таблета за џвакање за болви и крлежи со важност за месеци;
 • "Frontline Spot On" , што претставува ефикасно решение само за надворешна употреба;
 • «Прва линија спреј» , којшто е безбоен и транспарентна течност во полиетиленски шишенца со соодветен обем на главата за распрснување;
 • "Frontline Combo" , што е доза за надворешна употреба.

Најчесто употребувана дрога «Frontline Спреј", кој е лесно и брзо да се примени, и има удобен форма на ослободување.

"на првите борбени редови" спреј брзо и лесно да се примени и има удобен форма на изградба

Составот на дрогата "Фронтот" серија вклучува фипронил, што предизвикува блокада на ГАБА рецепторите на ектопаразити и има моќен инсектицидни и акарициден акција во однос на вошки, болви, лизгање и неколку видови крлежи.Капките против болви се ефективни против сите фази на развој на инсектите кои паразитираат на домашните животни.

Нашите читатели препорачуваат!

За да се ослободиме од болви, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња.

Прочитајте повеќе тука …

"Фронт Лајн SpotOn" Серија

"Фронт Лајн SpotOn" не се однесува на лекови има системско дејство и може да се акумулира во епидермисот и лојните жлезди на животните. Капки на болви се карактеризираат со контакт инсектицид, акарицид акција на ектопаразити. По аплицирањето за еден ден дрога рамномерно распоредени во текот на површината на телото за домашни миленици и ги штити против болви: мачка - четириесет и пет дена, а кучињата - за триесет дена.

По аплицирањето за еден ден "Фронт Лајн SpotOn" рамномерно распоредени во текот на површината на телото за домашни миленици и ги штити против болви

преработка е можно не порано од датумот наведен од страна на производителот во приложените инструкции на дрога. Влијанието на дрога на топлокрвни организми може да се припише на ниско-ризична категорија, нема ефект на кожата-ресорптивен, embrionotoksicheskogo, силен на осетливоста и мутагени карактер. Случаен контакт со окото може да предизвика помала иритација, која лесно може да се елиминира со испирање со проточна вода.

Исто така, можете да дознаете што да направите со убод од инсекти во окото.

Предни линија серија Комбо

"Комбо Предна линија" е акарициден подготовка дрога инсектицид во форма се користи за надворешна употреба решение.Капки на болви имаат ниско мирис и ги содржи активната состојка фипронил во концентрација од околу 10%, што е дополнета S-methoprene во концентрација од околу 9%. Ексципиенсите се претставени со поливидон и полисорбат.

Капки болви имаат ниско мирис и фипронил содржи активната состојка

За спроведување на капки доаѓаат во пластични капацитет пипета од 0, 5 до 4 и 0 милилитри. Секој пипета се снабдува со врвот Snap-оф и означување содржи информации за името и количината на дрога, како и податоците на серискиот број и датумот на производство.

Серија "Front Line спреј"

Подготовка "фронт линија" во облик на спреј, инсектицид, се однесува на акарициден состави кои содржат активна состојка 0 до 25% фипронил и голем број на помошни компоненти. Транспарентна течност без боја и со мал мирис.

Во точката на имплементација, спреј доаѓа во полиетиленски шишиња опремени со распрскувач со завртка. Спреј се произведува во амбалажа од сто или двесте и педесет милилитри. Сите пакети се означени со назнака: значи името и целта на податоци за производство, како и датумот на истекување и сериски број. Спреј мора да се чува во амбалажата на производителот.

ВЕ МОЛИМЕ ЗАБЕЛЕШКА!

За брзо отстранување на болви, постојат само три ефективни опции:

 • Повикување на службата за дезинсекција (скапи);
 • Набавка на електронски репелер (1390 рубли); Хемикалии (сомнителен ефект).
 • Прочитајте повеќе тука …

  Како да се третираат миленичиња спреј "Фронт Лајн" (видео)

  Присуството на фипронил дава инсектицидни и акарициден својства, кои се однесуваат на паразитски болви и други ектопаразити.Спреј е минимално апсорбиран преку кожата и има својство на акумулирање во епидермисот и лојните жлезди.

  Заштитната акција трае три месеци. Апликации подготовка

  Капки "Фронт Лајн SpotOn" and drop "Фронт Лајн Combo" се користи од страна на локално примена на кожата на животното.

  На врв на пипета потребно е да се прекине, а потоа им помогнам на домашни миленичиња коса во областа меѓу Плешките, и внимателно го стави на дрога на кожата. Исто така, капки "Фронт Лајн SpotOn" кој се користи за лекување на краста уво со капнување во уво капки повеќе во согласност со режим пропишани од страна на ветеринарните професионалец.

  Капки "Фронт Лајн SpotOn" and drop "Фронт Лајн Combo" се користи од страна на локално примена на кожата на животното

  "Front Line спреј" се користи од прскање на подготовка на кожата. Третманот на сите животни треба да се врши исклучиво на отворено или во услови на вентилирана просторија. Непосредно пред употреба, вијалата треба темелно да се ослободи и со притисокот врз телото на садот да предизвика миленичиња дрога во правец спротивен на основните раст на косата.

  Бласка спреј се користи за лекување на целото тело на животно.

  Лекот се применува по редослед од пет милилитри за килограм телесна тежина. Спреј "преден линија" која се раздадени и секое притискање користење на 100 шишенце милилитар одговара на доза од 0, 5 ml, и со притискање на главата за распрснување вијала 250 милилитри одговара на доза од 1, 5 милилитри. Репроцесирањето се изведува според индикациите.Сепак, немојте да ги користите Капките од Фронтот линија болви повеќе од еднаш на секои три месеци.

  Припрема на фронтот не се дозволени за лекување на мачиња помлади од два месеца

  Контраиндикации Препаратите на Front Line не се дозволени за лекување на кученца и мачиња помлади од два месеца.

  Немојте да го миете третираното животно два дена по третманот.

  • Треба да се внимава да не се лижат животните додека не се исуши целосно третираната коса.
  • Во текот на првите 24 часа по обработката, не се препорачува миленичиња и ги пуштаат кај децата.
  • Не е пожелно да се користат антиблокирачки средства за лекување на животни кои претрпеле болест или ослабени лица.
  • Со претпазливост, овој тип на лекови треба да се користи за лекување и заштита на животни кои страдаат од било која форма на алергиски манифестации.
  • Пред справување со бремени и доилки, консултирајте се со ветеринар.
  • Правила за обработка на предната линија (видео)
  • Повеќето потрошувачи се задоволни од производите на Front Line, а позитивните критики препорачуваат употреба на капки и спреј. Меѓутоа, со цел да се спречи одгледувањето на болви и повторната инвазија на домашни животни, неопходно е темелно да се исчисти куќата и да се замени потколеницата. Само јасни и организирани активности можат да спасат миленичиња од ектопаразити за подолг период.