Капи бува гама: како да се пријаве и каква је корист

Јули 2019

Видео: задержать дыхание? как правильно задерживать дыхание для здоровья и не умереть молодым от инфаркта (Јули 2019).

Anonim

Капки болви "Гама" заштита на животните од напад од болви, вошки, вошки, крлежи, болви се откажа од "Гама" широк спектар на дејство. Тие ги штитат животните од напади од болви, вошки, црви, грини. Лекот е погоден за млади животни на возраст од три месеци.

Методот на користење

Капки болви се применуваат на области кои не се достапни за slizyvanie животни. Тоа може да биде место околу вратот, на базата на черепот, назад. Апликацијата се врши во насока. Еден начин е доволно за 1 обработка миленичиња тежина од 10 кг.

Ре-третман се врши на гребенот време паразит активност. Но, не користете го лекот повеќе од еднаш месечно. По постапката, миленичињата не треба да се искапат 2 дена. Капењето предизвикува капки на болвата да ја изгубат нивната ефикасност.

За да се спречи reinfestation гама се применува да се одржи на локација миленичиња - на МАТ, како и голем број на предмети за домаќинството, а во празнината. Неопходно е да ги следите инструкциите.

Нашите читатели препорачуваат!

За да се ослободиме од болви, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња.

Прочитајте повеќе тука …

Капки болви "Гама" се применува на области кои не се достапни за животни slizyvanie

Одговарајќи на уво шуга

Гама краста се применуваат од страна на уво.

 • За да го направите ова, исчистете ги двете уши од краста и кора, а потоа спуштете 2 капки од лекот.
 • Потоа ауриката е преклопена на половина и подрумот е масиран.
 • Остатоците од лекот се применуваат на гребенот.
 • Дури и ако едно уво е погодено, две треба да се третираат.
 • Третманот се изведува еднаш, додека се врши акаролошки преглед.
 • Ако стружењето покажува присуство на паразити, постапката треба да се повтори.
 • Во најтешките ситуации може да се препишат антиинфламаторни или антимикробни агенси.

Капките "Гама" се нанесуваат од ушната шуба

Употреба со саркоптоза

Агентот исто така дејствува со саркоптоза. Интервалот помеѓу апликациите треба да биде 10 дена. Резултатот ќе биде познат при земање на гребење на кожата. За спречување на лекот се користи еднаш месечно. Ако е пронајден ixodid функционирам, капка на лекот се применува на нејзината локација.

Потоа почекајте 20 минути. Во текот на овој период, Мите треба да падне. Ако ова не се случи, тоа е отстрането со пинцети и уништено.

Како да се отстранат болви од животни (видео)

Мерки на претпазливост

 • За да се спречи труење, користете го производот според упатствата. Во овој случај, неопходно е да се носат гумени ракавици, особено ако рацете имаат абразии или други оштетувања.
 • Строго е забрането да се јаде или пуши за време на третманот!
 • Откако апликацијата е завршена, мијте ги рацете со сапун.
 • Откако ќе аплицирате на гребенот на производот, не можете да го исушите кучето и нека одат кај децата 48 часа. Ако се проголта, може да се јави труење, затоа пијте неколку чаши вода, а потоа земете ентерозобитен материјал.Доколку е потребно, треба да одите во болница откако ќе ги земате инструкциите од лекот.
 • Во случај на контакт со мукозните Следните чекори се врши: средство мијат надвор со вода или отстранување на стапче, а потоа се мијат со вода.

Капки "Гама" се користат за sarcoptic краста

Предностите и недостатоците на

Предностите на ефикасноста на дрога и леснотија на користење. Производот може да се користи за тримесечни миленичиња. Постојат капки за долго време.

ВЕ МОЛИМЕ ЗАБЕЛЕШКА!

За брзо отстранување на болви, постојат само три ефективни опции:

 • Повикување на службата за дезинсекција (скапи);
 • Набавка на електронски репелер (1390 рубли); Хемикалии (сомнителен ефект).
 • Повеќе тука …

  Но, има некои недостатоци: може да се случи иритација на кожата;

  Лакримацијата е можна;

  • повраќање; Мускулен тремор; Зголемена плунка.
  • Ако ги видите овие симптоми, треба да престанете да ги земате капките. Производот потоа се отстранува со тампон. Миленичиња од волна треба да се измие со вода и шампон, можете да го користите сапун. Во тешки случаи, се користи симптоматска терапија.
  • Кога не можете да користите
  • Понекогаш капките не функционираат добро на телото. Ова се должи на чувствителноста на капките. Забрането е користење на производот за лактација или бремени кучиња, ослабени по болест на миленичиња болни со инфекции.
  • Не користете пад на "Гама" за нега на бремени животни

  Не се применуваат за гребенот значи младите на возраст под три, како и лица кои тежат помалку од 2 килограми. При перфорирање на тимпаничната мембрана, лекот не треба да биде закопан во аурикулата.

  Ние ви нудиме да прочитате една статија за фолклорни и домашни методи за борба против болви кај кучињата.

  Карактеристики за складирање

  Чувајте го производот на ладно и суво место, заштитено од директна сончева светлина. Бидете сигурни дека животните и децата не можат да стигнат до објектот. Ставете го подалеку од греалки и храна.

  Температурата треба да достигне 5-30 степени. Времетраењето на складирањето е 3 години.

  Ако капките "Гама" негативно влијаат врз состојбата на животното, престанете со користење на производот и контактирајте ги специјалистите

  Преглед на потрошувачите

  Осврти за производот се претежно позитивни. Лекот сигурно штити од болви. Сепак, мора да ги следите правилата за користење. Дозата треба да биде строго онаа што е наведена во инструкциите, во спротивно може да се појави изгореница на кожата.

  Лекот се користи, во најголем дел, како профилактичен, за заштита од болви, крлежи и други паразити. Методот на примена е едноставен - се применува надворешно. Можете да го користите лекот за момче над 3 месеци. Притоа, следете ги упатствата и почитувајте ги правилата за обработка. Кучето не треба да се пегла и да биде дозволено да стигне до деца во рок од 48 часа. Ако дојдете на мукозните мембрани или на гребење на кожата, треба да го измиете со многу вода.

  Профилакса на болви кај животни (видео)

  Ако забележите дека земањето дрога негативно влијае на состојбата на животното, престанете да го користите лекот. За симптоми како што се повраќање или мускулен тремор, консултирајте се со лекар.