Како изгледају бубе: фото галерија

Јули 2019

Видео: Young-ha Kim: Be an artist, right now! (Јули 2019).

Anonim

Севкупно има околу 30 илјади видови на грешки во вкупно има околу 30 илјади видови на грешки. Но, сите тие ги имаат следните карактеристики: четири крила, сплескано тело, триаголен штит помеѓу крилјата. Во исто време на главата на инсектот има и хорбокс со кој се храни.

Видови на кревети

Најчестиот тип на булбус е постелнина или домашна. Исто така често се наоѓаат:

 • зелени;
 • црвено;
 • шума;
 • вода;
 • прави;
 • Штитови.

Домашните животни се хранат со крв на луѓе и животни. Во текот на денот, тие се кријат во затскриените места, а во ноќта одат на лов.

Шумските бубачки лесно можат да се разликуваат по нивната светла зелена боја. Нивната особеност е непријатниот мирис кој се појавува во случај на опасност за инсектот. Живеалиштето е шуми, во тревни растенија и бери.

Вода примероци се наоѓаат во близина на водни растенија или во водни тела. Нанадвор тие изгледаат како комарци или кафеави лисја. За едно лице, презентираната сорта не е опасна.

Нашите читатели препорачуваат!

За да се ослободиме од грешки, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња.

Прочитајте повеќе тука …

Одгледување грешки

Парењето инсекти се случува трауматски оплодување.Мажот го пробива абдоменот на женската и инјектира семената течност. Овој метод има своја предност - дава шанси за преживување дури и со продолжен глад. Женката се обидува да се постават јајца на различни места. Во текот на целиот период е способен да даде до 500 јајца.

Од јајце на возрасен, бубачката одвојува 5 линии. За да се развијат ларвите на секоја фаза, потребна е храна. Во зависност од условите, циклусот трае од 40 до 100 дена.

Карактеристики на исхраната

Храната на бубачки зависи од местото на нивното живеалиште. Некои видови консумираат вегетаријанска храна, други пијат крв, други водат лов за свој вид.

Зелка од зелка и другарка од силување се хранат со сок од зелка, силување, ротквица и репа. Прочистувачот троши сок од огрозд и малини. Бубачки-бубачки го повлекува сок од паднатите лисја. Заедно со зрнестата бубачка тој е способен да предизвика значителни оштетувања на полињата за жито. Вода инсекти ловат ларви на други инсекти, мекотели и СРЈ. Креветите се хранат со крв на луѓето.

Хабитат

Инсектите присутни се чести насекаде низ планетата. Можете да ги пречекате дури и во Чукотка и Гренланд. Најчестите живеалишта се:

 • јами на глодари;
 • растенија;
 • свежа вода;
 • почва; Птичји гнезда; Вдлабнатини; Пештери;
 • човечко живеење.
 • Многу видови на кикирики живеат во тропските и суптропските региони, бидејќи сакаат сува и топла клима. Урбаните инсекти се наоѓаат во човечкото живеалиште.
 • ВЕ МОЛИМЕ ЗАБЕЛЕШКА!
 • Постојат само три ефикасни опции за брзо отстранување на бедра:

Повикување на службата за дезинсекција (скапи);

Набавка на евтин електронски репелер (1390 рубли); Хемикалии (сомнителен ефект).

 • Прочитај повеќе тука …
 • Опасност за луѓето
 • И покрај фактот дека грешките не можат да толерираат вирусни инфекции, нивниот залак може да донесе многу непријатности.На пример, тие не им дозволуваат на луѓето да имаат доволно спиење, што ги лишува од нивниот последен работен капацитет. Во исто време, концентрацијата на лице во текот на денот значително се влошува.

  Каснувања може да предизвикаат алергии, осип на кожата или играат улога на психотрауматски фактор. Ако залак не помине подолго време, може да се ослободи од бело или зеленикава течност. Во овој случај, веднаш треба да контактирате со специјалист.

  Интересни факти

  Има многу митови за грешки кои не се вистинити. Што навистина му се допаѓа инсектот?

  Бубачката може да се види со голо око. Едно лице може да ги земе предвид не само возрасните лица, туку и јајцата.

  Иако грешките преферираат да бидат во темнина, тие можат да го напаѓаат лицето ноќе, дури и кога светлото е вклучено.

  Научниците велат дека инсектот не може да толерира инфекција од едно лице на друго.

  Калта на бубачката не се интересира. Главните фактори на нејзиниот изглед - топлина, крв, присуство на јаглерод.

  • Пестицидите не можат да ве спасат од штетници засекогаш. Многу грешки се имуни на некогаш применетиот лек.
  • Грешките се најтешки за препознавање на инсекти. Во различни фази тие изгледаат како тавтабита, штикли и уши. Човечката крв се храни само со кревети, соодветно, само што претставува опасност за луѓето. Други видови преферираат растенија, други инсекти и свој вид.