Како да се боре у башти са рат еартх - методе контроле

Јули 2019

Видео: Global Warming or a New Ice Age: Documentary Film (Јули 2019).

Anonim

Многумина се користат за борба против молови во нивните градинарски заговори. Сепак, не помалку штета може да донесе на Земјата стаорец, и ако тие се развеле во целина многу, по зима, може да се најде целосно проследен земјата на местото на легла сее. Покрај тоа, тие не само што можат да ја уништат културата да се преселат во штала или куќа и да почнат да ги уништуваат таму. Така, едноставно е потребно да се преземат контролни мерки за отстранување на овие глодари. Постојат многу методи за да се справиме со нив денес (на пример, scarers и хемикалии).

Терен стаорец во градината што да прават - мерки за контрола

Како земјениот стаорец (фото): тоа не е толку голем како некои други нејзини роднини. Понекогаш тие дури и може да се мешаат со глувчето, но традиционално одредувачкиот фактор е долгата опашка. Во повеќето случаи тие се црни или сиви. Најчесто тие живеат во градина или градинарски заговор, така што на овие места е особено важно да се стави претставник.

Како да се фати на Земјата стаорец во дворот и градината од

Борба против глодари во градината може да се користи на повеќе мерки за контрола. Радикалните методи вклучуваат разни замки и митрата. Исто така, можете да ги борите во градината со отров или отруени мамки. Откако таму, овие глодари може да се мачка или мачка - чудно е доволно, но тоа е една од најефикасните средства.Штетниците може да се отстранат со употреба на ултразвучен метод, нивното пушење, поплавување или бучава.

Замки за стаорци и таблети од земја

Поради импресивната големина на животното, залепената стапица за да се бори со неа е бескорисна. Може да се обидете електрична стапица која изгледа како капина. Таквите стапици чинат околу сто рубли. Исто така, отстранувањето на овој проблем може да се направи користејќи таблети и други хемиски препарати. Често оваа постапка е доверена на специјализирани служби кои применуваат ефективни мерки за контрола со цел да ги донесат овие "соседи" надвор од вашата градина заговор и градина пред да стигнат до бараките, куќите и апартманите.

Земурни стаорци во градината знаци

Вода за водата, како што се нарекува и ова штетници, е копач. Затоа, една од главните карактеристики е изгледот на неколку купчиња ископано земјиште во градината. Во овој случај, веќе може да се применат ефективни методи. Расипаната култура е веќе втора фаза. Појавата на неколку штетници на едно место може да стане голем проблем и да доведе до целосно уништување на културата.

Репелер на стаорци во градината и во градината што треба да се избере?

Постојат различни скршеници со кои можете да ги земате глодарите од вашата градина или заговор. Постојат лузни кои користат мирис - на пример, волна. Можете исто така да се борат со нив со помош на растенија - црни боровинки и смреки гранки.

Ултразвукова машина за отстранување на замрзнати стаорци од градината

Модерни отпадоци можат да работат на 1000 квадратни метри. Сепак, денес забележуваат дека престанале да бидат ефективни.И ако со глувците нивниот ефект е доволно јасен, може да се навикне и да престане да се свртува кон овие извори на енергија.

Репелер на стаорци на Земјата сопствени раце

Тоа е ултразвучни уреди често се направени со рака. За ова, на Интернет има неколку шематски дијаграми на генераторот, кои се прилично едноставни. За да го направите ова, во прилог на генераторот на часовници, треба да додадете зачленет, делител, клуч за транзистор и емитер на звук.

Како да се справите со земјени стаорци во градинарски заговор со народни методи?

Еден од наједноставните народни методи е мачка која го третира секој глодар како непријател. Дашсходците и лисиците на лисицата можат да се справат со ископувањата. Друг метод е пепел. Се шири на површината на површината и се нанесува на пепел, ако штетник поминува низ него, тогаш иритираноста е загарантирана.

Земурни стаорци и борба против нив со народни методи

Најстарите методи се поврзани со растенија на кои се плашат глодарите. На пример, не им се допаѓа сушен пеперминт. Можете исто така да користите смрека или црна трева. Овие растенија може да бидат засадени во градината.