Оштећења бубашваба

Јули 2019

Видео: Оштећења у улици М. Тита у Заклопачи (Јули 2019).

Anonim

На прв поглед лебарки во куќата - иако досадни, но срамежлив и безопасни заедничко живеење кои не сакаат да излезат непотребно од нивните јами во текот на денот. Нивната омилена храна - остатоци во мијалникот, отпад во непокриени бин, трошки од леб на подот и зад шпоретот. Всушност, тие можат да донесат значителна непријатност и штета.

Изметот што го оставаат овие инсекти го нарушуваат мебелот и електрониката. Електронската опрема која емитува топлина на работа е омилено место за нивно вгнездување. Во внатрешноста на уредите, тие обично се множат и можат да ги оневозможат.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против лебарките, нашите читатели го советуваат репетиторот Pest-Reject. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се соочува со лебарки, грешки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Ако нема апсолутно никаква храна за лебарки во живеалиштето, тие можат да јадат нешто. Дури и идеално чистење не е во состојба да ја замени контролата на штетници.

Дали лебарки

Гризни Гладни Лебарки може да се хранат на дрво, хартија, косата, ноктите, па дури и се консумираат на епидермисот на кожата. Тие претпочитаат да ги напаѓаат спиењето ноќе. Особено залак на тавтабита е опасно за бебиња, бидејќи нивната кожа е мека и склони кон иритација. Покрај механичкото оштетување, тавтабита може да ја зарази раната нанесена на раната.Најчесто лебарките залакуваат во областа на усните, вратот, кожата во близина на очите. Каснувањето на лебарките најчесто предизвикува воспаление и оток.

Лебарки како странски тела

Општо познато е дека лебарките имаат навика да влезат во сите видови на пукнатини. Ушни приклучоци се апсолутно излишни во услови на висока популација на инсекти во станот. Ако тавтабита се качи на спиење човек во ушниот канал - тоа ќе предизвика многу непријатни последици: постои силна иритација или оштетување на тапанчето (крвта може да се излезе на увото). Структурата на човечкото уво е таква што тавтабитот лесно може да лази, но нема да може да се сврти во увото. Како резултат на тоа, тој ќе се вртка во увото, што ќе предизвика најмногу иритирачки.

Покрај тоа, постои можност инсектот да влезе во носот или да го влее во стомакот.

алергија

Плунката лебарки, микроскопски честички од хитин покритие, јајца, остатоци се расфрлани во форма на прав и може да предизвика алергии. Особено светло може да се манифестира во сезоната на парење. За да привлече мажи, женката ослободува непријатен мирис, кој исто така може да биде алергичен на некои луѓе, особено оние со астма. Најчесто алергијата на лебарките се манифестира кај пациенти со бронхијална астма и луѓе со алергија на прашина.

Носачи на инфекцијата

Loading …

Неопходно е да се скрие храната од лебарки и да се спречи нивното продирање во фрижидер. Храна, на која беа индексирање инсекти, во секој случај не треба да се користи, бидејќи водење на овие тие се насекаде, носејќи на нозете и антени од нечистотија и патогени: околу 32 бактериски видови, 17 видови на габи, на 3 типа на протозои. Меѓу нив, вирусот на детска парализа, предизвикувачки агенси на туберкулоза, дизентерија, колера, црви јајца.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против лебарките, нашите читатели го советуваат репетиторот Pest-Reject. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се соочува со лебарки, грешки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитај повеќе тука …

Прусаците загадуваат со својот измет буквално сè. Изметот е исто така опасен за човековото здравје, бидејќи многу патогени бактерии и вируси не загинуваат во цревата на штетниците.

Дури и без директно земање предвид на штетата, лебарките се многу неестестичен феномен. На оваа почва може да се појави дури и фобија, што ќе влијае на човечката психа.

Штетата од лебарките е изолирана како посебна болест - блатопетороза. Blattopeterosis се здобил со најголемо ширење како име на тавтабитник во увото, но исто така и другите ситуации наведени погоре.