Раптор из разноликости мољца врста и правила за примену

Јули 2019

Видео: Jurassic Park (1993) - Raptors in the Kitchen Scene (9/10) | Movieclips (Јули 2019).

Anonim

Ако куќата се појави mol - од неа итно треба да се ослободи од, ако во куќата имаше крт, тоа не е важно она што го јаде - материја или производи - од итната потреба да се ослободи од него. Во овој случај, веројатноста за отстранување зависи од брзината на преземање дејство. Се разбира, можете да ги користите народни методи, но често тие не даваат посакуван резултат. По нив, инсектот се појавува повторно. Затоа е пожелно да се користат професионални лекови.

Постојат разлики помеѓу храната и молецот. Борбата со инсекти од различни видови следи поинаку. Молецот носи на целата година. Таа не се плаши да ја намали температурата и се чувствува добро дури и на 0 степени. Како храна, таа преферира книга поврзувања, крзно, пердуви, филц, волна, па дури и полиетилен.

Различни видови храна пеперутки можат да се населат во кујната. Значи, инсектите што јадат овошје, значително се разликуваат од навивачите на житни култури. Ова мора да се земе предвид при изборот на лек.

Функција средства

значи "Raptor" активно се заштити работи од волна и крзно како молец, и од своите ларви. Присуството на специјални супстанции во препаратите го спречува прилагодувањето на инсектите.

значи "Raptor" активно се заштити работи од волна и крзно како молец и ларви од својата

"Raptor" може да се користи за сите видови ткаенини.Не остануваат места од аеросолот. Мирисот е прилично пријатен. Средствата за молци може да се купат по прифатлива цена.

Спреј за "заштита од молци '

Спреј за" заштита од молци "обезбедува можност да се борат како возрасни инсекти и нивните ларви. Мирисот е пријатен - лаванда. Прво, лекот се користи за да се уништи молецот.

Лекот е многу лесно да се стекне. Лекот трае една година или до првото перење. Цената е ниска.

Спреј за "заштита од молци" обезбедува можност да се борат како возрасни инсекти и нивните ларви

Примени спреј е прилично едноставна. Сепак, треба да се преземат некои подготвителни мерки пред обработката. Треба да бидете сигурни дека нема членови на домаќинството со алергии во куќата. Исто така, треба да ги отстраните сите лични предмети и предмети за домаќинството. Од лекови треба да носат:

 • бањарка;
 • ракавици;
 • маска.

Свртете го аеросолот додека го држите исправено. Протокот на материја е насочен од растојание од 20 сантиметри до локациите на инсектите. Внимателно треба да се третираат сите живеалишта на паразитот.

Саша од паразити

Саша "Раптор" е одлично за превенција. Прицврстете го директно до ѕидот на кабинетот, подобро е на грбот. За разлика од стандардните плочи, заштитата во овој случај се шири рамномерно. Начинот на примена е многу лесен. Аромата е пријатна, но мирисот е само околу 2 дена.

Важно! Саша не е погодна за употреба против молци за јадење. Според тоа, не можете да го ставите до храна.

Значи, од недостатоците вреди да се забележи фактот дека молецрите не можат да се користат.

Употребата на кесичката Raptor ќе овозможи да се заборави за таков проблем како крт во стан

долго време. Предности:

 • пријатен мирис; Долг спектар на дејства;
 • Кесата е погодно прикачена на ѕидот.
 • Во моментот делови од молци на компанијата се произведуваат со различен мирис. За секој 0, 5 метри од просторот на кабинетот ќе треба да висат 2 парчиња од уредот.

Стапица

Овој производ "Raptor" е наменет за молци за храна. Таа делува како стапица за инсект. Претходно, со пеперутка што се појави во кујната, луѓето се бореа со портокалови кора и лаванда. Сега сè е многу полесно!

Во пакетот има 2 плочи, но самата кутија е херметички запечатена. Ова значи дека мала е веројатноста дека ќе се користи само една плоча, а вториот брзо ќе пропадне поради пенетрација на воздухот. Ефективноста на лекот е до 90 дена. Цената е многу ниска.

Агентот "Раптор" е наменет за прехранбени молци. Дејствува како стапица за инсекти

Пред употреба, отстранете го заштитниот слој од плочата. Закачете ја стапицата во посебна лента за лепење. Ефектот може да се забележи по неколку часа.

Составот на лекот од храна пеперутка ги вклучува следниве супстанции: феромонски оган;

Лепило;

 • минерално масло;
 • гума;
 • синтетички смоли;
 • синтетичка гума.
 • Токсични супстанции се целосно отсутни.
 • Удобно е да се закачи стапицата на перфорацијата. Користете го производот директно на местата каде што паразитите се акумулираат:

во шкафчето, каде што се чуваат прехранбените производи (кафе, грав, тестенини, брашно, итн.);

во кујната;

 • во оставата, чајната кујна.
 • Ако е потребно, производот може да се мери. Адхезивна база служи за 90 дена.Кога ќе го наполните леплив слој, стапицата треба да се смени.
 • Мерки на претпазливост

Ако лепилото од производот има на вашата кожа, треба да го третирате со памучна вата, претходно навлажнета со растително масло.

Стапицата треба да биде заштитена од директна сончева светлина, оган и вода.

 1. По инсталацијата, измијте ги рацете со сапун и вода.
 2. Чувајте го производот подалеку од животни и деца, одвоени од лекови.
 3. Важно!
 4. Ако барем една пеперутка паднала во стапицата, сите акции на макарони и житни култури треба да се сортираат.

Не го инсталирајте производот во предлог. Ефектот ќе биде видлив по неколку дена. Производот овозможува целосно отстранување на молката. Предности на лекот:

делува како стапица;

е без мирис;

 • не претставува опасност за храната.
 • Од недостатоците вреди да се забележи тесна лента за лепење.
 • Народни лекови како да се ослободат од молци (видео)

Што велат луѓето за лекови

Секции се доста популарни средства, кои лесно можат да се набават. Крт навистина исчезнува. За разлика од спрејот, полесно е да се користат плочите. Секции Raptor не се хемикалии. Нивниот мирис е многу попријатен. Но, недостатоците се значајни:

За разлика од спрејот, опсегот на делот е мал. Затоа, мора да користите неколку плочи на кабинетот.

За ларвите лекот не е закана. Тоа само влијае на пеперутки. Во исто време тие не се целосно истребени, туку само се плашат.

 • Секции се доста популарни средства, кои лесно може да се стекнат. Крт навистина исчезнува
 • Тоа е дрога, за разлика од другите средства е ефтин.Дополнителна предност е можноста за избор на плоча со или без мирис. Валидноста е мала. Ако во куќата има мали деца, презентираната опција е најбезбедна.

Средства од молци (видео)

Одлични критики добиваат стапица "Раптор". Апсолутно е безбедно за секоја храна. Тоа помага да се ослободиме од различни видови пеперутки:

жито;

житница;

 • мелница;
 • орев.
 • Вие исто така може да бидете заинтересирани за статијата, која кажува како можете да се ослободите од молци во ореви.
 • Аеросолот се смета за едно од најпопуларните средства. Многу е едноставно да се користи - активната супстанција е испрскана во живеалиштето на инсектите.

Постојат многу лекови за борба против молци. Тие се разликуваат во однос на времетраењето и начинот на употреба. Секој начин има свои добрите и лошите страни.