Како краљицу мрава у кући и како да се отарасимо

Јули 2019

Видео: Political Documentary Filmmaker in Cold War America: Emile de Antonio Interview (Јули 2019).

Anonim

Домашните црвени мравки живеат во колонии, кои се состојат од повеќе од еден милион поединци. На чело на секоја таква колонија е кралицата, а нејзината главна окупација е поставувањето на јајца - продолжението на родот. Работниците на ист начин вложуваат напори да ги заштитат своите одделенија, веднаш набавуваат храна и пијат за кралицата со ларви. За да го направат тоа, тие често го надминуваат долг пат, и откако го откријат изворот на енергија, ја означуваат трагата за останатите членови на семејството.

Инсекти секогаш се врти околу нејзината матка, бидејќи на интегритетот и раст на колонии на видовите директно зависи од неговата достапност. Тоа е таа што е најважната врска во гнездото на мравки.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против мравките, нашите читатели се препорачува од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се соочува со мравки, лебарки, бубачки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Во овој напис ќе најдете многу корисни совети за тоа како да се ослободи од нападни посетители, она што тие изгледаат, колку тоа ќе биде потребно време и ви треба да знаете, со цел да се уништи штетници засекогаш.

За да ја уништи матката на мравката дома, првиот чекор е да се погледне за мравка гнездо. Тоа нема да биде толку лесно и брзо, но тоа е реално. Важно е да се следи движењето на мали црвени штетници, бидејќи тие се способни да живеат на најнепредвидливи места.Пред да го отворите мравјето, подобро е да ракувате со еден од високо-брзинските лекови за инсектицид (аеросол) и веднаш да се справи со сите прикрадни лица во паника.

Најефективните аеросолни подготовки за борба против домашните црвени мравки се:

 • Раптор;
 • Борбен командант;
 • Raid;
 • Земи.

Ако има добар пристап до куќата на мурашин, може да се истури со терпентин, денатурирана вода, врела вода, во некои случаи доволно е да се вакуумира. Сето ова ќе помогне да се ослободите од гнездото.

Исто така, разни гелови, прашини, отровни мамки, ултразвучни отпадоци и многу брзо ќе се ослободат од нападот.

Гелките вклучуваат такви подготовки:

 • Антетер;
 • Глобол;
 • Raptor;
 • пусти;
 • Фас;
 • Напад;
 • Dohloks.

Со цел да се спречат овие средства, се препорачува да се третираат местата на пенетрација на црвени штетници двапати годишно.

Може да се репродуцираат домашните мравки без матка?

Инсектите без нивната кралица не можат да се размножуваат уникатно. Тоа е кралицата мравка, која поставува нови јајца и му дава живот на помладата генерација. Во текот на животот, работните поединци внимателно се грижат и се заштитени, но во случај на смрт, колонијата веднаш се наоѓа достојна замена. Покрај тоа, семејството секогаш има силни, млади женки во резерва, подготвени да го продолжат "јајце-транспортерот". Затоа мравја без матка не останува долго време.

За трајно да се ослободите од штетниците, потребен е сеопфатен приод кон проблемот: употребата на стапици, спрејови и отровна мамка. Па дури и оние лица кои би можеле да избегаат во времето на распрскување на аеросолот ќе загинат со јадење отровен гел.