Како се понашати ако је било ваши

Јули 2019

Видео: Джентльмены удачи (Јули 2019).

Anonim

вошка пробива на човечка кожа и го цица крв Вошки припаѓаат на puhoedovyh наредбата. Паразитот ја пробива човечката кожа и всади крв. Вошките можат да живеат само кај блиски видови на носители на животни.

Симптомите на присуството на паразити

Да научат дека имало вошки, може да биде врз основа на:

 • тешка чешање во областа на раната;
 • сивкави дамки од каснувања.

Ако ги чешате лезиите, раната може да се зарази, па затоа вреди да се дејствува внимателно. Друг знак кој ви овозможува да знаете за присуството на инсекти - јајца или гнили. Препознајте ги е тешко, поради малата големина.

Кога беше доби голем број на вошки, тешка форма на вошките може да се случи оток на лимфните јазли во ушите. Во некои случаи се забележани компликации: распаѓање на скалпот;

 • инфекции;
 • болести во форма на Волинска треска, тифус.
 • интензивно чешање во областа на залак - еден од првите знаци на вошки

Традиционалните методи за да се ослободиме од паразити

Дали мислите: "Јас имам вошки, што да правам?". Постои брз и ефикасен начин - сечење на косата. Само 10 минути и паразитите ќе исчезнат. Вошките ќе исчезнат, но презентираниот метод не е погоден за девојчиња.

Постарите луѓе претпочитаат да го направат следново - тие ги трујат паразитите со керозин.

Методот е ефикасен, но има неколку недостатоци: веројатноста за изгореници;

 • непријатен мирис;
 • Косата се мие лошо.
 • Брз и ефикасен начин да се ослободи од вошки - исечени фризура

Продавница производи

Не знам што да правам?Се мачат од прашањето "Дали имам паразити или не?".

Вреди да се купи продавница значи: "Веда";

 • "Ноќ";
 • "Nix";
 • "Higia".
 • Ова се шампони кои брзо и ефикасно можат да ги отстранат штетниците.

Направи го следново: нанесете шампон на влажна коса;

 • пенливи средства;
 • чекајте го времето одредено во прирачникот;
 • Исплакнете со топла вода.
 • Размислете: "Што ќе ме спаси од непријатностите?".

Во прилог на шампони треба да се користат лекови: Лосион "HeadRing";

 • "MediFox";
 • спрејови ("Para Plus", "Nyuda" итн.).
 • Pediculosis: Последиците се борат (видео)

Услови за combing

Прашајте: "Имам паразити, што да правам?". Треба да ги исчистите! Едноставно отстранувајте ги гнездата со прстите. Не треба да се користи вообичаена четка за чевли. Неговите заби се далеку оддалечени, така што гниди ќе се лизне меѓу нив.

Дали мислите: "Имам вошки, но дали чешел мора да помогне?". Всушност, сè не е лесно. Производот мора да биде компетентно избран. Чешлите мора да имаат цврста конструкција, забите не смеат да се разминуваат. Постојат електрични опции. Тие ви дозволуваат да убивате инсекти со електричен празнење.

Ако сте купиле специјален чешел, знајте, треба да се грижи правилно.

Ви препорачуваме да научите како да се мултиплицираат вошките од различни видови.

Електрични чешли за вошки убие инсекти со помош на електрични празнење

Како да се отстрани гниди

на главата кога се вошки вошки и гниди. Вториот - јајца, покриени со посебен школка, овозможувајќи им да бидат прикачени на косата. Тие не се пренесуваат од човек на човек.

Дали имате вошки? Прво, потребно е да се бориме со возрасни паразити.Важно е да ги уништите, инаку дневното чешлање нема да донесе резултати.

Вошки се чешлани како гнили. Сепак, во овој случај, треба да се посвети поголемо внимание на скалпот, а не на косата. Возрасни поединци остануваат на корените. По отстранувањето на возрасните, треба да се започне да се бори со гнезда.

Специјални чешли

Знаете точно: "Имам вошки во мојата коса". Итно треба да трчате за сртот.

Во моментот се реализира огромен број на производи: LiceGuard;

 • AntiV;
 • На гниди - јајца, покриени со специјален мембрана, овозможувајќи им да се приложи кон коса

Поштенски марки

LiceGuard и AntiV се вообичаените производи за механички чешла. RobiComb Pro алатката е понапредна - електрична опција. Од трите презентирани опции, можете да изберете оној што е повеќе како него.

Избирање на чешел

Сфатено: "Имам гнили". Тогаш важно е да знаете како правилно да го изберете чешел. Се покажа дека најефективната опција е електричен чешел. Платнот е мал, чешлањето на гнездата е лесно. Важно е да се посвети поголемо внимание на зоната на коренот.

Ако изберете помеѓу LiceGuard и AntiV, треба да знаете дека се исти. Ефикасноста во овој случај ќе биде еквивалентна. Забите во двете варијанти се долги, па станува возможно да се чеша паразитите во густа коса. Затоа, критериумот за избор е често цената на производите.

Мерките за заштита на

прашуваат: "Што може да се направи, така што јас не се имате било какви паразити?". Специјални шампони ќе ви помогнат. Само да ги користите во случај кога постои инфекција од членовите на домаќинството.

Чешел вошки треба да имаат цврста структура, забите не треба да се разминуваат

Важно е да се знае дека гниди шампон нема ефект.Тие се отстрануваат со чешлање. По нанесувањето на шампонот, нема да има паразити, па затоа не можат да положат јајца. Затоа, дури и со една апликација, се забележува добар ефект. По ослободувањето од вошки, неизбежно се поставува прашањето: "Што треба да направам за да ја спречам мојата педикулоза повторно?".

Коса прст во опашката, во плетенка, ова ќе го намали ризикот од паразити.

Редовно исплакнете го чешел во вода за сапуница или топла вода.

 • Погледни ја состојбата на косата за деца од време на време. Посебно внимание треба да се посвети на девојчињата. Децата често не ми се допаѓаат кога растат, дека родителите им посветуваат поголемо внимание. Во овој случај, треба да ги научите да го спроведете тестот сами.
 • Во душата нужно мора да лежи чешел со дебели заби. Со помош на тоа можете да ја проверите состојбата на косата за време на процесот на перење.
 • Почитувањето на презентираните правила ќе помогне да се спречи појавата на проблемот.
 • Ви препорачуваме да научите за популарните таблети на вошки.

Како да изберете чешел од вошки (видео)

Присуството на вошки предизвикува многу непријатности. Случајот е комплициран со чешлање на раните, може да влезете во телото сериозна инфекција. Можете да го решите проблемот на неколку начини. Кардиналниот метод е фризура nalyso. Постојат лојални начини, на пример, специјални шампони, лосиони. Во секој случај, чешел е потребен за чешање на гнездата.