Како се отарасити вашке код куће

Јули 2019

Видео: Плесень грибок. Как избавиться от плесени 100 % . schimmel cleaning (Јули 2019).

Anonim

Кога некој од вашето семејство добива вошки, може брзо да се повлече дома, без да им каже на другите. Спротивно на популарното верување, многу често неонаталните и чисти луѓе страдаат од педикулоза. И ако карактеристичните знаци биле откриени од страна на детето, тоа е уште возбудливо и значително може да го комплицира третманот.

Како изгледа вулканот?

Главата и вошката имаат многу сличен изглед. Инсектот има должина на телото не повеќе од 4 мм. Бојата варира од бела до сива со жолтеникава нијанса. Карактеристична особина е малку издолжен стомак. Кога паразитот пумпа крв, се зголемува волуменот и се затемнува. Вошката нема крилја. Јајцата, кои исто така се нарекуваат гнили, се претвораат во ларви долги до 2 мм. Развивање на посебна тајна, јајцата се многу цврсто прицврстени на облеката, па извлекувањето на јајцата е тешко. Третманот се изведува многу внимателно.

Вошки вошки како да се открие и од каде доаѓаат од дома?

Таа многу се крие. За да го најдете и да го изнесете дома, треба да се обидете. Потребно е внимателно да се провери постелнината и сопствената облека со цел да се најдат јајца и самиот паразит. Јајцата, исто така, можат да бидат на човечкото тело. Ако најдете возрасни или јајца, не паничете. Ако се борите правилно, тогаш можете да го уништите празитот за еден ден и да не ги почувствувате симптомите на педикулозата.

Што каснувања на устите од лилјаци изгледаат како

Симптоми кои можат да покажат дека сте излажени од страна на вошката:

  • 1. На вашата кожа ќе најдете карактеристични траги од каснувања. Обично, дури и без третман по неколку дена, овие симптоми исчезнуваат.
  • 2. Местото на залак и околината околу неа почнуваат да се чешаат многу лошо. Во исто време, едно лице доживува голема непријатност.
  • 3. Често се јавуваат симптоми на алергија на залак. Телото е покриено со осип налик на осип, гадење, треска и други симптоми. Применува симптоматски третман.
  • 4. Паразитите треба брзо да се повлечат дома, бидејќи тоа може да предизвика несоница и да се појават и симптоми на невротични нарушувања.

Во повеќето случаи, најпрво откриваат симптоми, а потоа самите паразити. Ако не си поставиш цел да ги повлечеш дома и да не почнеш третман навремено, нема да можеш да ги видиш.

Најчесто вошката ќе биде паразитна во оние места каде облеката цврсто се вклопува во телото: половината, пазувите, рамената, половината. Вошки од вошки се носители на кои болести?

Паразитот може да биде причина за разни пустули и вриења, и ако продолжува да биде паразитизиран, ова на крајот води до развој на пиодомија. Затоа, да се спроведе третман и да се повлече паразитот дома, треба што е можно поскоро. Но, најопасната е болест како тифус и рекурентен тифус, како и волнанска треска.

Вошки вошки колку живеат?

Развојниот циклус е околу две недели. Женките се способни да ги повлечат јајцата во количини до 10, комплицирајќи го третманот. Очекуваниот животен век трае до 2 месеци.домаќин паразит спонтано не ја напушти, тоа е потребно да се создаде непријатни услови за тоа - многу ниски или сериозно висока температура.

Која е разликата помеѓу главата вошката и въжника?

За разлика од главата и срамни кои живеат во влакнестите делови на телото, веднаш во непосредна близина на изворот на нивната храна, телото вошки не е во можност да се закачите на косата. Нејзините нозе не се погодни за ова. Поголемиот дел од времето таа го поминува во постелнина, па тоа го изнесам многу тешко, и ползи по лице за само храна. Во литературата, исто така се нарекува и "долна облека".

Како да се повлече гардероби

вошки дома брзо да се осигура дека паразитот е убиен во домот, користете го овој метод како дезинфекција. Тоа ќе ви помогне лесно и брзо да ги отстраните инсектите. Постои огромен број на компании кои се занимаваат со уништување на паразити дома за плаќање. Можете исто така да се обидете сами да ги отстраните штетниците и да ги примените лекувањето на народните лекови.

Приливи од вошки

За да паразитот и јајцата се убиени, може да се обидете да го донесе дома. Треба да се варат работи - паразити се плашат од високи температури, а телото се третира со лек за вошки. Да се ​​донесе на паразити и нивните јајца дома и лекување на сите симптоми, можете да го користите следниов метод на лекување: Измешајте сапун и керозин да се подготви раствор на 20% и го користат за контрола на штетници. Главната работа е да се почне третманот на време.