Упутство за употребу аеросол карбозол

Јули 2019

Видео: ORNAMENT | упутство за употребу (Јули 2019).

Anonim

Karbozol - универзален инсектицид карактеризира со контакт акција. Изработен во форма на аеросол, во лименки со волумен од 300 грама. Производот има не многу остар мирис, брзо исчезнува. Не остава траги и дамки на површини. Тоа лесно се запали, затоа е неопходно да се чува подалеку од било каков извор на оган.

Композиција

Карбозол се состои од активна супстанција, растворувач и вкус. Активната супстанција е карбозол (исто така наречен "малатион"). Овој инсектицид е контактна акција. По контакт со инсекти, што се влева во телото и да ја парализира грешки централниот нервен систем. Вкус во состав обезбедува без непријатен мирис за време на обработка, оставајќи полесни ноти од кафе, кои брзо исчезнуваат кога проветрување.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Предностите и недостатоците на

Карактеристики

  • Лекот се јавно достапни;
  • Не остава остаток после третманот;
  • слабо мирис, брзо исчезнува;
  • Аеросол е лесен и лесен за употреба, не бара посебни вештини и прелиминарна обука.

Недостатоци :

  • Слаб ефект од апликацијата. Речиси нема резултати во соби со голем број клопчиња;
  • Нема резидуален ефект;
  • Третманот треба да се повторува неколку пати;
  • Токсичен, може да предизвика зашеметеност во третманот без респираторна заштита.

Упатство за употреба

Ве молиме имајте предвид дека овој лек за грешки во неговите својства се однесува на запаливи и токсични супстанции. Работа со него, треба да се држите настрана од извори на отворен оган, вклучувајќи и цигари. Кога почнувате со третман на една соба од бедра, неопходно е да ги однесете децата и домашните миленици. Исто така, отстранете ја храната и сите непотребни предмети. Тоа е задолжително да се користи респиратор - производот е доста токсичен и може да предизвика непријатни ефекти ако се вдишат.

Карбозолот се нанесува на растојание од околу 20 сантиметри од површината. Третманот против булчињата мора да биде подложен на апсолутно сите делови од просторијата каде може да се лоцираат паразити. Но, треба да почнете од нивните живеалишта, особено на тапациран мебел.

Неопходно е однапред да се обезбеди друго место за живеење во период од околу еден ден. За поголема ефикасност, за ова време прозорците треба да се затворат и да нема нацрти. На крајот, треба да проветрите и темелно да ја измиете просторијата со сапун-раствор за сода.

Carbozole е соодветно да се користи во почетните фази на инфекцијата, откако прво ги пронаоѓаат живеалиштата на бедрата и изворот на нивното ширење во станот. Со силна инфекција, ќе биде рационално да се користат поефикасни средства.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! За да се ослободиме од крлежите, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници.Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …