Ксулат ц25 (мицро) из клопа домашнего

Јули 2019

Видео: Интернет-Магазин препаратов от постельных клопов, тараканов, муравьев и т.д.! (Јули 2019).

Anonim

Ksulat C25 (микро) - е аналоген на Руски Шпански инсектицидни империја значи 20. Сепак, за разлика од погоре формулација, концентрацијата на главната активна состојка - хлорпирифос во Ksulat C 25 bedbugs 25% повеќе отколку во Империјата 20. Хлорпирифосот е органофосфорно соединение, кое често се користи за борба против инсекти.

Формулација

Како дел Ksulata Со 25 од грешки се следниве инсектициди:

Нашите читатели избор! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

  • циперметрин;
  • тетраметрин;
  • пиперонил бутоксид.

Нивната комбинација има синергетски ефект и ја зголемува ефикасноста на лекот неколку пати.

Така, киперметринот веднаш влијае на нервниот систем на инсекти. Тој има контактна акција против бедра. Тетраметринот е сличен по својот ефект на киперметрин. Исто така, има паралитички ефект и предизвикува брза смрт на инсекти. Пиперонил бутоксид го подобрува дејството и стапката на пенетрација на претходните супстанции. Поради фактот дека е дел од Xulat C25 од багреми, ефективноста на лекот се зголемува речиси пет пати.

Предности и недостатоци на лекот

Од предностите на Xulat C25 на прво место, можете да го наречете комбиниран ефект. Составот на Xulat вклучува истовремено 3 инсектициди, кои практично гарантираат елиминација на бубрезите. Впрочем, оние инсекти што можат да бидат отпорни на киперметрин нема да можат да ги пренесат пиперонил бутоксидот или тетраметрин.

Покрај тоа, Xulat Micro од грешки има ниска токсичност и нема остри миризби.

Недостатоците на лекот се дека Xulat C25 е неефикасен во борбата против јајцата на бедрата. Ова ја објаснува потребата за повторна обработка на просториите за неколку недели.

Исто така, лекот брзо ги губи инсектицидните својства за време на продолжено изложување на директна сончева светлина.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! За да се ослободиме од крлежите, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Важно! Csulat C25 е микрокапсулска емулзија, што значи дека дел од активната супстанција во него е содржан во нано-капсули нерастворливи во вода. По третманот со текот на времето, капсулите се распаѓаат, ослободувајќи го отровот. Така излегува да се постигне продолжено дејство на лекот.

Инструкции за употреба

За да се добие работен раствор, неопходно е да се раствори содржината на вијалата (30 ml) во три литри вода. После тоа, смесата се истура во спреј. Решението ги попрскува сите можни живеалишта на креветот, вклучувајќи мебел, прозорци и прозори, плинтуси, теписи, итн.

Важно!Лекот има прилично долгорочен ефект и не ја губи ефикасноста уште шест месеци по последниот третман на собата. Затоа, Xulat C25 не треба да се мијат површините кои не се допираат со луѓе или домашни миленици.

И покрај ниската токсичност при ракување со просторијата со лекот, потребно е да се почитуваат стандардните безбедносни правила:

  • да се отстранат луѓето и животните од третираните простории;
  • Спакувајте ја храната и садовите во пластични кеси;
  • врши ракување со гумени ракавици и респиратор;
  • еден час по третманот, просторијата треба да биде проветрена и влажна.