Упознајте пилуле из бува комфортис

Јули 2019

Видео: Our Miss Brooks: First Day / Weekend at Crystal Lake / Surprise Birthday Party / Football Game (Јули 2019).

Anonim

Еден од проблемите со кои се соочуваат сопствениците на четири нозе студенти, е борбата против надворешни паразити, вклучувајќи болви. За борба против овие ветеринарни амбуланти и аптеки нудат многу докажани средства, како што спрејови и капки упориште, предност, Фронтот et al., Како и за подготовките за орална администрација, кои вклучуваат таблети Komfortis болви.

Сепак, таблетите, исто така, имаат свои карактеристики, што е важно да се знае пред да почнете да им ги дадете на вашето домашно милениче.

Средства за поттикнување на болви

Постојат многу форми на ослободување на средства (и увезени и домашни) за борба против болви. Но, и покрај напорите на производителите, тие не се секогаш лесни за употреба и често бараат посебни вештини и обука на животното.

Како по правило, најдобар резултат значи болви даде кога се користи во комплексот, а сопственикот е вистинскиот задача сите карактеристики на вашето домашно милениче при изборот на специфични анти-паразитски лекови. Од најпопуларните лекови се:

  • Капки болви во пипета
  • protivobloshinye јаки
  • шампони против болви
  • antibloshinye спрејови
  • таблети од болви.

Важно:

Кога користите било каков лек за болви, мора да ги следите упатствата.

И покрај едноставноста на користење на инсектициди капки, шампони и спрејови се еден заеднички недостаток: можноста за труење со лижење волна (slizyvanie лекови).Јаките може да предизвикаат токсично труење, а во некои случаи - цервикален дерматитис. Таблети, исто така од болви специјално дизајнирани за орална администрација, а со тоа и на горенаведените недостатоци од нив не се својствени, иако во овој случај не е секогаш можно да се избегне несакани ефекти.

Интересно е

Сите болви имаат многу слаб вид. Кога ќе се направи салто скок главата и првиот, а со тоа не можат да се разликуваат еден од дрвото. Но, на антени на главата ставија тела преку кои болви одлично чувство како се приближува на жртвата, и опасност, ја фати најмала згрози воздух. Затоа, многу е тешко да ги фатите со вашите раце.

Денес, популарните таблети од болви се како Capstar, Sentinel и Comfortis. За таблетите на comfortis, исто така, ќе разговараме подетално во детали.

Comfortis - нов збор во третманот на миленици од болви

За превенција и третман на инфестации животни сега се повеќе се пропишани системска инсектициди spinozidov група. Еден од претставниците на таквите лекови се таблети од болви Comfort. За подобро разбирање на карактеристиките на оваа алатка, да ги погледнеме упатствата за нејзина употреба.

Според упатствата за употреба, активната супстанција пелети Comfortis - spinosad - делува на нервниот систем на паразити во таков начин што предизвикува парализа, а подоцна и смрт инсекти. spinosad почнува убивање болви во рок од 30 минути по употребата, не дозволувајќи им да го одложи нови јајца. Оваа супстанција се смета за еколошка.

По земањето на Comforters, лекот ги штити животните за еден месец, заштитувајќи ги од нова инфекција.

Преглед

Ако маче за повеќе од 6 месеци, болви ќе го искористиме упориште.Третманите се прават 2 пати во интервали од околу две недели. Но, поефикасно е да се користат таблети против болките Comfort. Според нашите набљудувања, шампоните не се многу ефикасни, бидејќи делуваат само кога се на површината на кожата и на палтото. Болвите мора да се третираат, дури и ако животното не чеша. Профилактично е пожелно да се направи ова најмалку еднаш месечно. Ако не најдете Comfort, тогаш исто така можете да користите капки од Flea Advantage.

Екатерина, Москва

Методи на примена и дозирање, услови за чување Comfortis

Comfortis - таблети што се користат орално, за што дури и се испуштаат со арома на говедско месо. Лекот се дава на животното по јадење или со тоа, и може да се препише веќе од 14-недела период.

Максималната концентрација на активна супстанција во крвта достигнува 2-4 часа кај кучињата, а по 4-12 часа кај мачки. При одредување на дозата на таблетите Comfortis, мора строго да ги следите упатствата за да не му наштети на миленичето. Обично кучиња за 1 кг тежина се пропишани 50-70 mg супстанца од спиносад, а мачки - 50-100 mg.

Преглед:

Го прочитав описот од таблетите, бев многу изненаден. Не е многу јасно зошто од вас се бара да ја нахраните мачката со апчиња, кога само доволно да се откажете од гребенот. Болвите живеат на површината на мачката, а не внатре. Некако е нелогично. Да не го споменуваме оптоварувањето на црниот дроб и екскреторниот систем. Се разбира, јас сум далеку од тоа да бидам доктор, но поради некоја причина мојата интуиција ми кажува дека кога земате супстанција, оптоварувањето на телото ќе биде поголемо.

Нина, Казан

Чувајте ги таблетите Комримитис во затворени контејнери на температура од 5-30 степени на места недостапни за деца и животни, одвоени од храна и храна.Рок на употреба 3 години. После тоа, според упатствата, повеќе не можете да го користите Comfortis.

контраиндикации и несакани ефекти

Според инструкциите, таблети Komfortis контраиндициран кај бремени или дојат жени, цицач кој страда од епилепсија или да се има, на пример, индивидуални чувствителност на компоненти од формулацијата. За да се идентификуваат ваквите контраиндикации за неговата употреба, подобро е да се консултирате со ветеринар.

По првата употреба на лекот внимателно набљудувајте го вашиот ученик. За жал, кај некои животни употребата на таблети од болви Comfortis може да предизвика несакана реакција во форма на повраќање, губење на апетит и летаргија.

Каде да купите таблети Comfortis?

Во моментов, Comfortis од болви за да купат во зоопласти или ветеринарни клиники не е толку едноставно. Покрај тоа, искуството покажа дека не сите вработени во овие институции генерално се свесни за таблетите Комфортс (сега ќе бидете повеќе просветени во ова прашање).

Овде, нашиот пријател на Интернет станува стапица! Комбинираните таблети може да се купат во онлајн аптеки за само две минути, без регистрација, дури и со испорака до вашиот дом или до поштата. И, исто така, може да се купи дрога на реклами на големи огласни табли, на пример, на Avito.

Преглед:

Дерматологот рече дека нашата мачка има дерматитис од болви. И фактот дека постојано ги труам, револуционизираме, и предност, и неостомозаном - сето тоа е бесмислица, тој препорачува удобни таблети. Тука тие се само околу 2.000 по мачка, а јас, се извинувам, пет …

Пакувањето на лекот содржи од 1 до 6 таблети.

Дозирање исто така е различно - од 270 mg до 1040 mg на активната супстанција.Потсетиме дека употребата на Comfort е строго во согласност со упатствата, земајќи ја предвид тежината на животното.

Значи, повеќето удобен и сигурен начин да се купи апчиња од болвата Komfortis - е да се остави на барањето за еден од сајтовите на интернет аптеки. Почекајте за испорака, а потоа следете ги инструкциите.

И се сеќавам, болви - паразити кои можат да предизвикаат не е само голема загриженост, но, исто така, здравјето на животните вистинска штета (и често, и човечки). Треба да се ослободите од нив што е можно побрзо. Сепак, без разлика што ќе се користат во борбата против ова зло, таблети или нешто друго, по жалбата на ветеринар никогаш нема да биде завршена.

Ви посакуваме среќа и добро здравје на вашите миленици!

Корисни видео: на предностите и недостатоците на различни видови на средства од болви на животните

Како да се даде една пилула на животното