Параплиус: делотворан лек за ваши и гњиде

Јули 2019
Anonim

"пар плус" е одлична алатка која се користи за борба против вошки се инфицираат со вошки сега може секој во посета на јавни места. Една од добро познатите лекови против нив е "Пара-Плус". Кои се неговите предности и недостатоци и како се применува?

Педикулозата станува болест не само за обесправените луѓе. Денес, секое лице што посетува јавни места може да се зарази со вошки. Затоа, потрагата по ефективни средства од вошки е од интерес за многумина. Еден од познатите лекови е "Пара-Плус". Кои се неговите предности и недостатоци и како се применува?

Која е целта на

Лекот е специјално дизајниран против сите видови вошки. Може да се користи за борба против главата, постелнината и срамните паразити. Прегледите велат дека тоа најефикасно функционира во третманот на срамни и вошки.

алатка специјално дизајниран против сите видови на вошки

Опис на подготовка

"Пар Плус" е аеросол, кој е произведен во лименки со тежина од 116 g Секој цилиндар е опремен со распрскувач за погодност. Контејнерот содржи јасна течност, мрсна во конзистентност. Производот има мал мирис.

спреј во продукција на "AeroFarm" и развиено дрога лабораторија "Омега Фарма", познат како лидер во областа на фармацијата.

За да фати вошки сега може секој во посета на јавни места

Активна состојка

Подготовката се состои од три главни компоненти:

  • перметрин
  • малатион,
  • Пиперонил бутоксид.

Пететрин е главната активна супстанција, која има силен нервно парализирачки ефект врз паразитите. Перметрин се справува не само со вошки - подеднакво ги погодува мравките, болвата и другите паразити. Таа содржи анти-pediculous шампон.

Малатион е исто така отров за инсекти, а пиперонил бутоксид го зголемува ефектот на отрови. Малатион е познат по друго име - carbofos. Таа, исто така се однесува на нервни токсини и ги уништува не само возрасните лица, туку и гнидите.

"Пара-плус" е аеросол кој е произведен во лименки со тежина од 116 g

Пиперонил бутоксид ја зголемува ефикасноста на отрови, за да се има токсични ефекти. Има интестинална акција. Кога ќе ги погоди инсектите, почнува да предизвикува оштетување на сите системи.

Заедно, овие три отрови ја зајакнуваат меѓусебната акција. Затоа, лекот врз нивна основа е толку ефикасен - ова е потврдено со бројните прегледи на оние кои го доживеале на себе.

Контраиндикации

Како и сите лекови, "Пар Плус" има контраиндикации и недостатоци. Но, судејќи според прегледите, нема многу од нив. На прво место - тоа е чувствителност на компонентите на спреј и бронхијална астма.

Не користете аеросоли за бремени или доилки, или за деца под 2, 5 години. Иако во праведност морам да кажам дека студиите на реакции кај бремени жени не се спроведени, но како дел од "Пар Плус" е перметрин и други отрови кои се потенцијално опасни за развојот на фетусот, тоа е подобро да се откаже од неговата употреба во текот на овој период.

Не користите спрејови бремени или доилки и деца од 2 до 5 години

спреј акција

Спреј откако беше погодена од инсекти продира телото и предизвикува нервните импулси преку прекин на нервниот систем за да се пренесе.Паразитите брзо ја завршуваат парализата и смртта. Отрови продираат на површината на телото и дишењето.

"Пар Плус" не само што ги убива вошките на возрасни, но исто така и нивните ларви гниди поради својствата на нејзините составни отрови.

Несакани ефекти

Несакани ефекти со правилна употреба се многу ретки. Но, од можните реакции може да се нарече:

  • горење на местото на апликација на лекот;
  • алергиски реакции со тенденција на алергии;
  • пецкање на кожата.

"Пар Плус" не само што ги убива вошките на возрасни, но исто така и нивните ларви гниди

Предозирањето е практично невозможно.

Но, што да се плаши контакт со дрога на мукозните мембрани и очите. Ако тоа се случи, треба да ги миете со многу вода.

Дозирање

Користење на дрога е многу едноставна - во овој случај, судејќи според коментарите, и тоа е посебна погодност и предност. Aerosol се користи само надворешно, како и шампон против вошки. Се распрскува на сува коса и остава да дејствува 10 минути. При примена треба да се обидете да се поправи падна на кожата на главата, како вошки и гниди сакале да се закачите на коренот на косата. Количината на спреј што се применува зависи од тоа колку косата е долга и дебела. Со цел супстанцијата да делува подобро, може да ја истриете во скалпот по апликација.

а потоа едноставно да се применуваат на шампон на косата (најчест, не protivopedikulezny не предозирање доза на хемикалии во телото) и да се полее. "Пара-Плус" е лесно да се мијат надвор, и ова е, исто така, нејзината најголема предност. Потоа внимателно чешете ја косата со чесен чешел за да ги измешате телата на вошките и гнездата. За полесно одред од мртвите гниди да исплакнете косата по шампон со вода и оцет или брусница / сок од лимон.

Вредно е да се плашиш од добивање на лекот на мукозните мембрани и очите

Во третманот на срамни вошки спреј спреј на кожата во близина на гениталиите. Неопходно е да се види, дека агентот не се на слузницата како што може да предизвика силна иритација и непријатни сензации. Постојат и други начини за борба против срамните вошки, за кои веќе разговаравме.

Сите постелнини и сите текстили до перниците мора да се мијат или ако е невозможно да се мијат со аеросол. Таквиот третман, исто така, ќе помогне да се ослободат од крлежи и булки што живеат во перници.

По една недела за профилакса, неопходно е да се повтори третманот, бидејќи препаратот не работи на јајца на паразити. Ако постојат јајца, може да се отстранат нови ларви.

"Para-plus" се смета за многу ефикасен и ниско-токсичен начин "Пара-плус" се смета за многу ефикасен и ниско токсичен. Практично не дава компликации и несакани ефекти кога правилно се применува. И она што е особено вредно е редок лек кој може да се користи за лекување на мали деца од 2, 5 години. Цената на лекот го прави прифатлива за скоро сите.

"Пар плус" (видео)