Како уништити бедбугс керозин

Јули 2019

Видео: ЗАШТО ВУЧИЋ ГУБИ НА ИЗБОРИМА-КОМАЗЕЦ:КРИМИНАЛНИ ЗАКОН О РАДУ ИЛИ КАКО УНИШТИТИ (НЕ)ЗАПОСЛЕНЕ (Јули 2019).

Anonim

Една од најпознатите средства против клопов - керозин Луѓето и багремите живеат рамо до рамо повеќе од илјада години. И ова соседство, пријатно за багреми, воопшто не е пријатно за луѓето. Солците носат многу непријатности, гризејќи ги нивните каснувања. Затоа со бубачките постојано се борат. Денес, постојат многу хемиски агенси за уништување на паразити. Кога хемиската индустрија не постоела, постоеле и други начини на борба - и многумина од нив не ја изгубиле својата важност за овој ден. Едно од најпознатите средства против бубачки е керозин.

Стар "запознавање" - керозин

Керозин почна да се применува за борба bedbugs пред скоро половина век - речиси од своето основање. Тоа е керозин мрсна жолтеникава течност со специфичен мирис. Припаѓа на запаливи јаглеводороди, што врие на температура од 150 степени. Земете керозин кога дестилирате масло.

Првиот регистриран керозин бил во 1854 година. Во тие денови, тој бил продаван дури и во аптеки како лек. И покрај фактот дека керозин, како и сите течни долги јаглеводороди, е токсичен, всушност бил користен за лековити цели. И тие се уште го користат. Но, како отровна супстанција, исто така, успешно се користи за малтретирање на инсекти паразити.

дејство на керозин

Првично, керозин бил користен во ветеринарната медицина.Беше доволно брзо забележано дека помага да се ослободат од некои паразити. Затоа, почна да се користи за миење на косата против вошки и гнили. Тогаш беше забележано дека тој може да помогне да се ослободи од бедрата.

Дејството на керозин на багремите е добро проучено. Керозин делува на грешки во комплексот, веднаш на неколку фронтови. Истовремено влијае на респираторниот тракт на инсектите и ги истера.

Нашите читатели препорачуваат!

За да се ослободиме од грешки, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња.

Прочитај повеќе тука …

Керозин се користи за борба против бубачки пред речиси еден век и пол

Грешки имаат респираторни органи - спирали, лоцирани низ телото. Керозинот има својство поради својата мрсна природа за целосно да го покрие телото на инсектот со непропустлив филм кога ќе го погоди хитинозниот капак. Керозин ќе падне во шприца, ќе ги заглави и ќе ги лиши инсектите од способноста за дишење. Како резултат на тоа, паразитите едноставно се задушуваат и умираат.

Користењето на керозин може да се ослободи од вошките, па вреди да се има ваков универзален антипаразиски агент во вашиот дом.

Минуси на методот

Секој лек има свои добрите и лошите страни. Ова исто така важи и за керозин. Негативностите го вклучуваат следното:

 • супстанцијата има специфичен мирис, кој се чини непријатен за многумина;
 • пареа на керозин може негативно да влијаат на здравјето на лицето кое се подложува на обработка поради токсичноста на супстанцијата;
 • керозин е запалив и експлозивен, што го зголемува ризикот од пожар во третираната просторија.

метод добрите

Уште не залудно за прогон на bedbugs керозин користи тука веќе половина век. Тој има голем број на неоспорен предности:

 • тоа е многу евтини, па тоа е достапна на речиси сите;
 • да се спроведе терапија со керозин едноставна;
 • Тоа не е токсичен за луѓето, како што се хемиски инсектициди.

Керозин падне во дишни патишта, ги запушува и ги лишува инсекти да дишат

Како ефикасно е

И покрај фактот дека керозин е смртоносна за грешки и брзо доведува до гушење на инсекти, тоа не е толку ефикасно како што може да се очекува во на неговите квалитети.

ВЕ МОЛИМЕ ЗАБЕЛЕШКА!

Постојат само три ефикасни опции за брзо отстранување на бедра:

 • Повикување на службата за дезинсекција (скапи);
 • Набавка на евтин електронски репелер (1390 рубли); Хемикалии (сомнителен ефект).
 • Прочитајте повеќе тука …

  И сите, бидејќи да го убие бубачки керозин, инсекти треба да бидат опфатени со нив. Во спротивно, ако телото не е целосно наквасена со супстанцијата, инсекти може да продолжи да дише. Индивидуалните грешки се удави во керозин не е тешко. Но, тоа е крајно тешко да се третираат на едно време на целата колонија. Затоа, не е возможно да се уништат сите керозин. Но, тоа е можно да се значително намалување на населението.

  Керозин не може да го уништи јајца - се должи на фактот дека тоа делува на респираторниот систем.

  Зошто да се користи керозин

  Во керозин сегашните услови треба да се користи за уништување на гнезда најде видливи со голо око и роеви инсекти и последователните одбивајќи преживеаните инсекти. Можете, исто така, можат да научат како да се ослободи од креветот грешки со "малатион".

  Правила обработка

  керозин е можно да се процесира дрво, метал и пластични површини.Тие можат да ги избришат мебел, подови, первази, обратни страни од сликите.

  Керозин не може да уништи јајца - поради фактот што дејствува на респираторниот систем

  Но, не е неопходно да се третираат со керозин текстилни производи - душеци, тапациран мебел, ќебиња. После тоа текстилот ќе биде речиси невозможно да се мие.

  Како да се справите со

  Постојат неколку начини да се користи керозин од бадеми.

  Метод 1

  Во 100 g керозин растворувајте таблета од нафталин (5 g) и 50 ml креозол. Резултирачкиот раствор ги брише сите површини во куќата и живеалиштето на бедра. Повторете третман еднаш месечно до исчезнување на паразити.

  Метод 2

  истурете го керозин во атомизаторот и прскајте ги со живеалиштата на бедрата.

  Метод 3

  Земете 4 делови од зелен сапун и растворете го во топла вода. Додадете 1 дел терпентин и 2 делови керозин. Како резултат на решение подмачкува површината. Третманот треба да се повтори неколку дена по ред, додека не исчезнат грешките. По еден месец, повторете го третманот.

  Метод 4

  Измешајте 12 делови од терпентин, 6 делови од керозин и 3 делови од денатуриран алкохол. Во овој раствор растворете 1 дел од нафталин. Ова значи да се обработат површините.

  Постојат неколку начини да се употреби керозин од лежалки

  Метод 5

  Измешајте 20 мл керозин, 15 мл терпентин, 40 гр сапун за перење и 150 мл топла вода. Однесувајте се кон површините.

  По третманот и смртта на бедрата во куќата, потребно е да се исчистат, мијат сите површини за да не остане керозин.

  Мерки на претпазливост

  Керозин се смета за отров за луѓето. Во мали дози, влегувајќи внатре, може да предизвика мал наркотичен ефект, чувство на еуфорија. Во големи дози предизвикува тешко оштетување на црниот дроб и води кон цироза, бидејќи долгите јаглеводороди ги уништуваат мембраните на клетките на црниот дроб.

  Работа со керозин бара мерки на претпазливост

  Затоа, работата со керозин бара да се преземат мерки на претпазливост.

  Најдобар начин да започнете со работа е да користите респиратор за да не ги вдишите пареата на супстанцијата.

  • Избегнувајте контакт со керозин и мукозни мембрани. Во случај на контакт внимателно исплакнете со вода.
  • Ако керозин хитови, предизвика повраќање и консултирајте се со лекар.
  • Целата работа со керозин треба да се врши во добро проветрена просторија - најдобро е да се отворат прозорците и прозорците, ако е можно.
  • Бидејќи керозин е запалив и добро осветлен, не можете да пушите додека работите со него. Ние мора да бидете сигурни дека гасот не гори во кујната. Значи, не можете да дозволите пожар или експлозија.
  • Како да се ослободите од креветите (видео)

  Керозин е докажана алатка која може успешно да се користи за бубачки. Резултатот ќе биде забележлив по неколку третмани. Најважно е дека овој метод ќе чини екстремно ефтино и нема да го погоди буџетот на сите.