Чиста кућа: као ефикасно средство за убијање инсеката у кући

Јули 2019

Видео: Calling All Cars: Missing Messenger / Body, Body, Who's Got the Body / All That Glitters (Јули 2019).

Anonim

"Чиста куќа" - еден од најефикасните средства за bedbugs Ако куќата се населиле грешки, а потоа да се ослободи од нив е исклучително тешко - овие паразити се толку здрав и така умно скриени кој имаше дури и горчлива шега дека по нуклеарна војна ќе преживеат само грешки и лебарки. Сепак, човештвото измислува нови начини за да се ослободи од нив. Таквите нови средства како "Чиста куќа" даваат надеж дека борбата против паразити ќе престане да биде долготрајна работа.

Опис на лекот

Претходно, веќе ви кажуваме како да го користите "Цифокс" за да се ослободите од лебарките во станот. Денес зборуваме за високо ефективен спреј од лебарки и бедра, развиен од руски производители - "Чиста куќа". Таа е доделена на 4-тото ниво на токсичност, кое дозволува да се користи самостојно дома.

Опишаниот препарат е течност или прашок. Прашокот има сивкава боја. Течноста е светло жолта.

Подготовката "Clean house aerosol super" се произведува во контејнери од 600ml.

Кој е

Спреј и прав цел да се уништи:

 • грешки
 • лебарки,
 • домаќинство мравки,
 • болви
 • лета.

Судејќи според прегледите, може успешно да се искористи за да се ослободи од глувци и стаорци.

опишува подготовка е течна или во прав од

Можете, исто така, можат да научат како да се ослободи од креветот грешки со "малатион".

Ефекти од препаратот Составот на препаратот вклучува такви активни инсектициди:

тетраметрин;

 • циперметрин.
 • Тетраметрин се однесува на пиретроидните отрови. Има нервно-паралитичен ефект. Блокадата на нервните импулси на инсект брзо доведува до неговата смрт.

Киперметрин има сличен ефект. Применети заедно, тие ја зајакнуваат меѓусебната акција.

Прашокот содржи дополнително пиперонил бутоксид. Тоа не е особено потентен отров, но го продолжува дејството на тетраметин и циперметрин.

Прашокот содржи повеќе концентрирана количина активни состојки и е поефикасен. Постапува подолго време и по обработката. Но, според тоа, во исто време тоа се смета за поточно за луѓето и почесто предизвикува труење. Покрај тоа, употребата на спреј е поудобно.

Блокадата на нервните импулси инсекти брзо доведува до неговата смрт

Колку пари

Со цел ефикасно да се поправи ефект, потребно е точно да се пресмета потребната доза. Во просек, за обработка 30 квадратни метри. m, 5 пакувања на прав во "Чиста куќа и ко" во прав се задолжителни. Решението се заснова на пресметка од 10 g на литар.

Еден аеросол е доволен за преработка на станови до 80 квадратни метри. м. Важно е да се запамети дека кога се обработуваат просториите од бедра, потрошувачката на аеросол се зголемува скоро 3 пати.

Просторен третман

Пред да започнете со примена на производот, треба да отстраните од просториите предмети за домаќинството, храна, домашни миленици, деца.

Постапка:

носете заштитна опрема - маска или респиратор, ракавици, затворена облека;

 • се применува производот, каде што има акумулација на инсекти, & минус; да се обработи подот, первази;
 • почекајте неколку часа;
 • вентилација на куќата;
 • Исплакнете ги сите места каде што производот има.
 • Пред да започнете со примена на производот, треба да ги отстраните предметите за домаќинството, храната, миленичињата, децата од просториите.

Прскањето од бадеми започнува од подалечниот агол на собата. Прво на сите тие ги обработуваат местата на нивното најголемо живеалиште. Ова вклучува первази, ѕидови, места зад мебел.

За да ги отруе лебарките и мравките, неопходно е да се обработи дополнителна: површина од школка и бања;

површина на корпата за отпадоци.

 • Предности на подготовката
 • со висока ефикасност;

брза акција;

 • можноста за уништување на тешко достапни места;
 • Ниската цена на лекот.
 • На важните предности на лекот е фактот дека по неа нема дамки. Тоа е, "Чиста куќа" нема да го расипе линолеум, ламинат, паркет, мебел, што е многу важно. Покрај тоа, тие можат да се справат со меки мебел и теписи. Познато е дека клопчињата сакаат да живеат во софи и кревети. И да се процесираат многу е тешко, бидејќи многумина оставаат траги и безнадежно го расипуваат тапацираниот мебел.
 • Можете да заштедите мебел со "Чиста куќа". Фактот дека нема резидуален ефект е во овој случај голем плус, бидејќи тоа нема да доведе до понатамошно труење на луѓето и животните.

Релативните недостатоци на алатката може да се припишат на фактот дека спрејот нема резидуален ефект. Сите инсекти кои успеале да преживеат по третманот нема да умрат во блиска иднина до следниот третман. Затоа, ако сакате, агенсот може да се користи во комбинација со природни природни лекови, кои имаат пролонгиран ефект, на пример, со борна киселина.

Релативните недостатоци на алатката може да се припишат на фактот дека спреј нема преостанато дејство

Во овој случај, можно е многу брзо да се уништи голема популација од минус; главниот дел ќе биде уништен веднаш "Clean Home", а преживеаните постепено ќе умрат благодарение на борната киселина.

Но, правот "чиста куќа" има резидуален ефект. Ова треба да се има на ум кога се обработува.

Ефективност на чиста куќа

Судејќи според бројните прегледи на луѓето што ја користат оваа алатка, тоа е многу ефикасно. Ги ублажува грешките, дури и ако го полнат целиот стан.

Најефективен спреј. Тоа ви овозможува да го испорачате производот на најтешките места и во голема мера го олеснува и го забрзува процесот на обработка. Покрај тоа, спрејот е економски попрофитабилен, бидејќи еден цилиндер е доволно да се справи со големи површини.

Течниот распрскувач што доаѓа со комплетот ја олеснува работата и ја подобрува ефикасноста.

Спреј или прав?

Што да преферираат - спреј или прав? Тоа е прашање кое луѓето го прашуваат, стоејќи пред прозорец со инсектициди.

Одговорот е едноставен: треба да изберете алатка врз основа на кои задачи треба да се остварат.

Алатка елиминира грешки, дури и ако тие го исполнија целиот стан

Ако сакате алатка мора да падне во тешко достапни места, тоа е најдобро да се спреј не се најде. Исто така вреди да се купува ако сакате да работите со мек мебел и теписи. И ако има многу паразити, но не премногу.

Ако има многу багреми и лебарки, тогаш треба да користите "тешка артилерија" и да купите прашок што има посилен ефект поради високата концентрација на отров.

Чиста куќа е еден од најефикасните лекови за креветот. Комбинира две предности - ниска цена и ефикасност. Ако го користите вешто и внимателно, тогаш можете брзо да заборавите на проблемот со паразити.

Како да се ослободите од креветот (видео)