Медилис-тсипер лек из клопа домашнего као расе водич и критике

Јули 2019
Anonim

Medilis-tsiper - алатка квалитет за борба тафтабити, мравки, бубашваби и крлежи. Се продава во концентрирана форма, а за обработка ви треба решение. Инсектикарициден раствор мора да се подготви непосредно пред дезинфекција.

Ако почнете да се одгледуваат лекови многу порано, тоа е веројатно дека ефикасноста е намалена, и стариот муви, креветот грешки и лебарки и ќе живеат во вашиот дом или во вашиот двор.

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

Патем, секој инсект треба да се подготви поединечно. На пример, за бадеми, ви требаат 2 мл медиум-ципер за литар вода. Мешајте колку што е можно лекот во контејнер со вода. За прскање и уништување, се употребуваат пиштоли за прскање, каде што смесата се истура. Ако ја обработувате куќата според инструкциите, може да се ослободите од штетниците.

Tsiper Medilis производителот на лекот и

Составот одредува ефикасноста на било кој лек против bedbugs и лебарки.Во Medilis-Ziper, cypermethrin е главната активна состојка со која паразитите се отруени. Концентрацијата на супстанцијата е 25%. Најчесто, производот се продава во шишиња. Самиот производ, кој мора да се разреди, има жолта боја. По составот за труење со паразити се подготвува според упатствата, неговата боја ќе заземе млечна нијанса. Производителот е домашна компанија со скоро истото име Медилис. Друга карактеристика е непријатниот мирис.

Zipper Medilis инструкции за употреба од бубачки и лебарки

Постои прашање: како да се користи меридијанскиот ципер? Идеалната комбинација е 2 мл средства за литар вода. Како резултат на решение се влева во небулајзер. Веќе самиот распрскувач треба да работи на местата каде што најмногу се забележуваат гмечињата од инсекти. Задолжително во пријавата е усогласеност со правилата за безбедност - пред сè, употребата на лична заштитна опрема. Инаку, може да има ризик од труење не само на кикирики и лебарки, туку и на луѓе. Се верува дека за време на обработката (од фазата кога се одгледува ципакот Медилис) не смее да има луѓе во просторијата (освен работникот). Според инструкциите, подот, масите, столици, рачките на вратите мора да се обработат. Пред обработката, исто така, следете ги инструкциите - отворете го прозорецот и извршете влажно чистење.

Како да се одгледува Медилис зипер?

Medi-calizer 50 ml - оваа количина на лекот треба да се разреди во 1,5 литри вода. Сепак, според рецензиите, со цел да се постигне максимален ефект, подобро е да се зголеми концентрацијата наведена во упатството. Погусто решение ќе ги уништи сите паразити наместо оној во кој нема ништо освен вода.

Колку е copperis zipper?

Цената на едно такво шише изнесува околу 250-300 рубли. Традиционалното шише содржи 50 милилитри - стапката на потрошувачка за еден третман. Има пакување на шишиња во 500 мл - овој капацитет ќе чини 2000 рубли.

Осврти на Tsiper Medilis bedbugs и лебарки

Insektoakaritsidnoe значи medilis tsiper има различни осврти карактер. Ние нудиме некои од нив:

НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! За да се ослободиме од крлежите, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Прочитајте повеќе тука …

  • Преглед 1. Дури legenadrnye боички ми се чини дека се помалку ефикасни од medilis-tsiper. Пред да го купам, читам многу критики. Јас бидете сигурни дека помага со bedbugs и лебарки, бидејќи јас nechuzhdy и паразит. Разредена во вода, посеан, испуштен - 2 месеци не се мачи.
  • 2. алатката Преглед помага ако тоа се разредува малку подебел од споменати во упатствата. Непријатности, сепак, дава многу (смрдлив мирис, треба привремено да го напушти станот чисти животни и луѓе), но тоа е резултат достоен за тоа.

Дали Медилис Ципер е опасен за несакани ефекти на лицето?

Иако директен контакт на телото со медиумот е најдобро да се избегнуваат, но во споредба со другите опции на пазарот Medilis-Tsiper е помалку токсични. Привремено да не се биде во затворена просторија за луѓето и животните е ништо повеќе од обична мерка на безбедност. Лекот, разредена во вода, не предизвикува никаква посебна штета.