Да препознају и лече флеа уједа

Фебруар 2019

Видео: My descent into America’s neo-Nazi movement -- and how I got out | Christian Picciolini (Фебруар 2019).

Anonim

Домашна болвата залак боли И покрај фактот дека домашните болви немаат големи димензии, го гризат е болна и дека е важно да се знае како да изгледа како болва каса. Ова веднаш ќе дијагностицира и ќе преземе соодветни итни мерки.

болно каснување од песок и други ектопаразити се должи на фактот дека тие не прободување на кожата инјектира посебна супстанца која делува како аналгетик. Луѓето чувствуваат дека нивната крв е веќе пијана, но немаат време да направат ништо.

Паразити се мали, зафаќањето на песок и други болви е исклучително тешко. Ова брзо не може да го стори човекот или животното. Треба да се забележи дека инсектите имаат силна хитинова обвивка, што тешко може да го уништи лицето. Затоа, болката од болвата каснувања јасна, едноставна природа не е поставен себе - овој паразит не е потребно. Дефинирање на присуството на лезии им помагаат посебни симптоми.

Надворешни знаци

Симптомите изгледаат како други каснувања. Ова е мал црвеникав оток. Пробивањето не е видливо поради еластичноста на кожата. Но, лицето е силно иритирано. По одење преку каснување шумата често се мешаат со рани од "јадица" на грмушки.

Блох остава голем број на каснувања, растојанието меѓу нив достигнува сантиметар

слабо изразени симптоми на мачка болвата пункција на дермисот. Често тие исчезнуваат целосно по 2 дена, а чешањето застанува после еден час.

Нашите читатели препорачуваат!

За да се ослободиме од болви, нашите читатели го советуваат отпуштачот од штетници. Работата на уредот е базирана на технологијата на електромагнетни импулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња.

Прочитајте повеќе тука …

Највпечатливо симптоми:

 • остри и акутна болка во моментот на каснување, речиси како шприц;
 • Силен чешање, посилно отколку од залак од комарец;
 • карактеристична карактеристика на кожата на луѓето - голем број каснувања, растојанието меѓу кое достигнува сантиметар;
 • Како по правило, човечки болвата залак во нозе до коленото, но ако луѓето спијат, паразити може да се добие до пазувите.

Земјените болви залакуваат како грешки. Затоа многу луѓе, кога го гледаат отокот, одлучуваат дека ги посетил бубачка. Но, тоа не е така. Бубачките оставаат патеки, и болви - само неколку каснувања.

Други симптоми

Земјените и другите видови болви ги заглавуваат луѓето на различни начини.

Каснувањата од болви од секој човек изгледаат различно

 • Паразитите на мачките оставаат мал исип на кожата на луѓето. Изгледа како алергија на растенијата.
 • Залак на човек со болва-болва ќе остави значителен удар, сличен на поразот на пчелата.
 • Повеќето луѓе ги залажуваат човечките паразити. Од нив има црвенило, големината на цигарата.
 • Ако земјата или другите инсекти предизвикале неколку каснувања, луѓето имаат генерализирана реакција. Нејзините лекари се третираат како болест на кожата.

Последици од каснувања

Кога болви ги загризуваат луѓето, вториот доживува силна болка. Последиците за една личност можат да бидат различни, сето тоа зависи од токсичноста на ензимите што влегуваат во кожата.

ВЕ МОЛИМЕ ЗАБЕЛЕШКА!

За брзо отстранување на болви, постојат само три ефективни опции:

 • Повикување на службата за дезинсекција (скапи);
 • Набавка на електронски репелер (1390 рубли); Хемикалии (сомнителен ефект).
 • Повеќе тука …

  По гризење на песок и други видови на болви под дермисот може да се случи крварење. Како резултат на тоа, се формира крварење. Ако концентрацијата на каснувања е значајна во еден дел од телото, ќе се појави виолетова боја.

  Во случај на сериозни последици, неопходно е да се консултира лекар

  За лезијата на кожата луѓето можат да се свртат:

  сериозно тешко да се дијагностицира болеста;

  • алергија на ензимот, кој може да влијае на коагулацијата на крвта и во некои случаи да стане причина за едем или анафилактичен шок;
  • инфекција, што резултира од чешлање на залак.
  • Алергија на лице се појавува во случај кога претходно имал предиспозиција кон неа. Најранливи деца под 12-годишна возраст. Најголема закана е инфекција.

  Блох под микроскоп (видео)

  Залак на болва мачка

  Бол болките ги каснуваат луѓето. Во овој случај, паразити можат да носат многу опасни болести, вклучувајќи габични инфекции и чума.

  Исто така, видот на инсекти што се претставени носи јајца: рамни 50-сантиметри црви;

  • синџири на краставици;
  • Други хелминти.
  • Јајца кога се каснуваат паѓаат во крвта на една личност и се носат низ телото. Алергиска инфламација може да се појави кај секој орган.

  Каснувања на стаорци на стаорци

  Болките во стаорци загризуваат со сериозни последици. Тие можат да толерираат

  тифус, чума и други страшни болести. Беа откриени 200 агенти на разни болести. Со сигурност знаеш, што е невозможно да се направи залак. Микробите остануваат во телото на паразитот до една година. Ако болви во стаорци се каснати, не е неопходно да се чеша лезијата: постои опасност од инфекција во раната. Работата е дека изметот на инсектот може да остане на кожата, а едно лице може случајно да ги вметне во телото.Важно е правилно да се третира раната за да се омекне јадежот. Ако здивот го акумулира гнојот, тоа е полошо толерирано од почетната болка.

  Стаорец болви може да го носи тифус, чума и други страшни болести

  Гризни земјата болви

  земјени работи болвата залак малку поинаку. Тие ја пробиваат кожата и пијат крв, но и јадат јајца под кожата. Како резултат на тоа, постои силно знание. Ларвите се развиваат директно под кожата, хранејќи се на ткива и гној. Ова доведува до едем, тешка

  чешање и саркопсилоза. Исто така ви нудиме да научите како изгледаат црни болви, и кои методи постојат за да се борат против нив.

  Итни мерки

  Ако се утврди дека лицето каснати од болви, потребно е да се преземат мерки:

  Каснувањето се мие со сапун и вода. Можете да ја дезинфицирате раната за да го намалите ризикот од инфекција.

  • Потоа, се применува агенс кој го намалува чешањето. Ова ќе го избегне чешлањето.
  • Ако имате алергија, треба да ја посетите лекар.
  • земјени работи болви пирс на кожата и си го цица крв лежат јајца под кожата

  Како да се ослободите од чешањето

  За да го отстраните чеша да им помогне на мраз или ладно перење. Би било излишно да земаме антихистамински лек.

  Можете да ги користите следниве методи: топол мед измешан со лимон;

  • 50% јаболков оцет измешан со вода;
  • лушпа од кора од лимон;
  • сода за печење разредена во вода;
  • сок од лук, магдонос или хлеб.
  • Претставени народни методи даваат добар ефект, ако залак не развил алергија. Тоа е погодно да се направи газа облоги. Тие се навлажнуваат во овие производи и се применуваат на раната половина час. Тогаш јадежот ќе исчезне.

  Народни методи даваат добар ефект, ако алергијата не е развиена по залак

  Не заборавајте за медицински препарати.

  Можете да ги користите: масти со ретинол;

  • фенистил;
  • Елидел;
  • масти со стероиди;
  • flucinar;
  • сулфурна маст.
  • Сепак, мора строго да ги следите упатствата. Секој лек има свои карактеристики, а со предозирање се појавуваат несакани ефекти.

  Веднаш консултирајте се со лекар ако има алергиски реакции и ако: се појави супурација - сигнализира инфекција;

  постои сомневање за развој на болеста.

  • Важно!
  • Дури и еден каснување е предмет на третман. Ако ги гризите децата, треба веднаш да дејствувате, додека децата немаат време да ја чешаат кожата. Еднакво важно е да се спроведат превентивни мерки за да не ви се вратат повторно паразитите.

  Како да се ослободите од болви (видео) Болви се хранат со крв на лицето, а раните што останаа по нивната посета може да станат фаули. Болеста на лезиите на кожата се должи на фактот дека ензимот аналгетик во плунката на инсектот е отсутен. Различни видови на болви залак на различни начини, последиците исто така може да бидат потполно непредвидливи. Ако паразитот е точно инсталиран, треба да се преземат мерки за намалување на чешањето. Ако имате алергии, треба да се консултирате со вашиот лекар.