Локација стана узети клопа домашнего

Јануар 2019

Видео: Dragnet: Big Cab / Big Slip / Big Try / Big Little Mother (Јануар 2019).

Anonim

Несаниталната состојба на просториите е не-главна причина за појава на инсекти во крвта. Ајде да видиме од каде доаѓаат грешки во куќата.

Главните причини за појавата на булбус во станот

 1. 1Геоге. Посетителите на случајна куќа, натоварувачите, техничарите или вработените во комуналните претпријатија, каде што бедрените се постојани жители, се ненамерни вектори на паразити.
 2. 2 Туристички патувања. Евтините хотели, хостели и хотели се едно од најпопуларните места, по враќањето од кое можете да најдете бедра. Важен нијанс е тоа што за да се забележи присуството на багреми пред враќањето дома е речиси невозможно. Сместувањето во хостелот обично се случува во брзање, а при возврат, уморни туристи не можат да почувствуваат грешки од бубачки.
 3. Совет! Кога престојувате во хостели, се препорачува да ги проверите сите работи веднаш по враќањето дома. Кога ќе се најдат грешки, потребно е да се мијат сите алишта во топла вода (повеќе од 60 степени) и да се исфрлат непотребни работи.

  НАШИТЕ читачи РЕКОМЕНДУВААТ! Во борбата против грешки, нашите читатели се советуваат од страна на отпуштачот од отпад. Електромагнетна и ултразвучна технологија со 100% ефикасност се справува со бедра, лебарки и други инсекти. Апсолутно безбеден, еколошки агент за луѓето и за миленичиња. Подетално тука …

 4. 3Задвор одмор. Паразитите може да се најдат во кората на дрвјата, на тревата и во земјата, од каде што лесно се движат кон туристи.Во овој случај, многу е ретко да се забележат инсекти пред да се вратат дома.
 5. 4 Ситуација на јавни места. Се сретне со паразитот може да биде на пазарот, продавница, гардероба, во станицата, и така натаму. Н. Особено вреди да пазете се од јасно нестерилни области во овие места.
 6. 5 соседите. Домашните грешки имаат висок степен на мобилност. Одете од еден стан до друг од соседите кои паразитот може да ги надмине надворешните ѕидови на зградата, низ цевките на старите тавани или преку вентилациони цевки. Особено активните инсекти мигрираат кога се отруени или населението расте до голем број.
 7. 6 Животински. Креветот грешки се хранат со крв, и, според тоа, ако живеете во куќата на топлокрвни суштество што бара ливадата на улица, паразит преку него можат да навлезат во станот.
 8. 7 Стари работи. Втора рака, pawnshops, чаршии, болвата пазари се жаришта на домашни bedbugs. Купување на искористена работа во такви места, подгответе се за непријатно соседство со ленени бакнежи. Најчесто, може да донесете грешки кога купувате BU софа или душек.
 9. Совет! Обично, работите во втората рака се претходно третирани хемиски. Обрни внимание на специфичниот мирис при купувањето. Ако не е - секогаш измијте го предметот на максимално дозволената температура веднаш по враќањето дома.

 10. 8 Домашни апарати. Нови апарати или по поправки на услугите - уште една можна причина за појавата на креветите грешки во станот. Пред транспорт на домот, препорачливо е внимателно да го проверите телото на уредот и неговата внатрешност заради знаци на инфекција.

Фактори на ризик

Поволни услови во кои креветот грешки се појавуваат еднаш во куќата и таму се чувствуваат удобно во него:

 • Недостатокот на природна светлина - дебели завеси на прозорците, спречување на навлегувањето на сончева светлина.
 • Нема никакви температурни флуктуации во просторијата. Затоа, за да спречите појава на грешки во креветот, важно е периодично да го проветрувате станот, создавајќи нацрти.
 • Присуството на топлокрвни суштества во куќата - луѓе, мачки, кучиња, птици, хрчаци, како креветот грешки цица крв.
 • Теписи кои редовно не се чистат.
 • Слој од прашина на мебел и подот. За да се заштитите од багреми, можете и треба да правите секојдневно влажно чистење.
 • Доцни вршење на поправки на просториите. Старите позадина, пукнатини и дупки - поволни живеалиште и одгледување bedbugs дома, како и на патот патување од еден сосед на друг.

Факт! Бадемите се формираат во суви топла соби со постојана клима, не страдаат од ненадејна студена и прекумерна топлина - ова влијае на нивното население. Ако температурата на околината е -18 степени, тие можат да живеат не повеќе од еден ден, веднаш +50 степени умираат.

Никој не е осигуран против бубачки - тие можат да се појават во секој стан. Сепак, усогласеноста со едноставните санитарни и хигиенски стандарди и превентивните мерки може да го намали ризикот од нивно појавување на минимум.